Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesirliler Dernek temsilcileri Sındırgı´da buluştu

Balıkesirliler Dernek temsilcileri Sındırgı´da buluştu

Türkiye geneli faaliyet gösteren Balıkesirliler Dernekleri başkanlarının ilk çalıştayı Sındırgı ilçesinde gerçekleşti.

Türkiye geneli faaliyet gösteren Balıkesirliler Dernekleri başkanlarının ilk çalıştayı Sındırgı ilçesinde gerçekleşti.
Sındırgı Belediyesi´nin ev sahipliğinde gerçekleşen iki oturumluk çalıştay da derneklerin genel durumları hakkında istişare yapıldı, Balıkesir´in ve ilçelerinin tanıtımı için ne tür etkinliklerin yapılabileceği hususu masaya yatırıldı. Derneklerin daha etkin hale nasıl getirilebileceği konusunda ise bilgi alışverişinde bulunuldu.
Toplantılar Sındırgı Belediyesi yeni hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilirken ilk gece kültür şöleni yaşandı.
Sındırgı Belediye Oteli toplantı salonunda gerçekleştirilen Belediye Güreş takımı peşrev gösterisi ve Dursunbey Barana Ekibinin hazırladığı Barana gecesi geceye renk kattı, Balıkesir yöresine has kültür şölenine dönüştü.
İkinci gün gerçekleştirilen toplantı sonrasında ise Sındırgı tanıtım gezisi düzenlendi.
İlçeye ziyaretçilerin arttırılması adına her türlü desteği sağlayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ?Sındırgı´nın ne kadar değiştiğini ve turizmin Balıkesir´de yalnızca sahil kenarından ibaret olmadığını ziyaretçilerimize anlatıyor ve gösteriyoruz. Turizm Sındırgı´da dört mevsim yapılabiliyor. Ben bütün başkanlara ilk toplantılarında ilçemizi tercih ettikleri ve davetimizi kırmadıkları için teşekkür ediyorum. Derneklerimiz bizim kültürümüzü herkese aktaran birer elçilerdir. Her zaman her alanda desteğe hazırız. Birlikte Sındırgı´yı daha fazla tanıtacağız.? dedi.
İstanbul Balıkesirliler Derneği kurucu başkanı ve çalıştayın koordinatörü Salih Sağıroğlu, katılımcılar adına yaptığı açıklamada ?Değişik illerde görev yapan dernek başkanlarımızı topladık. Balıkesirliler derneklerinin birleşerek daha aktif ve güçlü konuma gelmesini hedefliyoruz. Güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Ayrıca bizleri misafir eden Sındırgı Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş´a da sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Onun yeri bizim gönlümüzde her zaman farklıdır. Sındırgı´mız adına çok güzel çalışmalar yapıyor. Dernekler olarak yakın takipteyiz ve değişim ise zaten gözle görünüyor. Çok yakında marka bir şehir olacağına inancımız sonsuz. Bizlerde bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Sındırgı´nın doğallığını ve bütün güzelliklerini herkesin mutlaka görmesi gerekiyor. Katılımcılar adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false