Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Balın tadı kaçtı!

Balın tadı kaçtı!

Korsan arıcılardan şikayet var

Bandırma ve Erdek´teki yerli bal üreticileri, bölgelerine dışarıdan gelen arıcılardan yakınıyor.
Bandırma´ya bağlı Çakıl Mahallesi´ndeki üreticiler, ?Bizim ürettiğimiz bal için arıların yararlanacağı bitkiler zaten sınırlı. Buna rağmen kent dışından gelen üreticiler, hem sınırlı olan bitkilerimizden yararlanıyor, hem de arılarımıza hastalık bulaştırıyor? dediler.
Erdek´e bağlı kırsal mahallelerde bal üretimi yapan üreticiler de aynı durumdan yakınıyor. Kapıdağ mahallelerindeki üreticiler, ?Arı kovanını alan bölge dışındaki birçok üretici soluğu Kapıdağ´da alıyor. Arıların bal yapacağı çiçek ve bitkiler, zaten bizim üretimimize yetmiyor. Bu korsan arıcıların da girmesiyle bal üretiminden artık karnımızı doyuramaz duruma geldik? diye konuştular.
Bölgemizdeki bal üreticileri, Bandırma ve Erdek´teki gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüklerinin, dışarıdan gelen üreticiler konusunda önlem almaları gerektiğine dikkati çektiler.
Haber : Önder Balıkçı

Bandırma ve Erdek´teki yerli bal üreticileri, bölgelerine dışarıdan gelen arıcılardan yakınıyor.Bandırma´ya bağlı Çakıl Mahallesi´ndeki üreticiler, ?Bizim ürettiğimiz bal için arıların yararlanacağı bitkiler zaten sınırlı. Buna rağmen kent dışından gelen üreticiler, hem sınırlı olan bitkilerimizden yararlanıyor, hem de arılarımıza hastalık bulaştırıyor? dediler.Erdek´e bağlı kırsal mahallelerde bal üretimi yapan üreticiler de aynı durumdan yakınıyor. Kapıdağ mahallelerindeki üreticiler, ?Arı kovanını alan bölge dışındaki birçok üretici soluğu Kapıdağ´da alıyor. Arıların bal yapacağı çiçek ve bitkiler, zaten bizim üretimimize yetmiyor. Bu korsan arıcıların da girmesiyle bal üretiminden artık karnımızı doyuramaz duruma geldik? diye konuştular.Bölgemizdeki bal üreticileri, Bandırma ve Erdek´teki gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüklerinin, dışarıdan gelen üreticiler konusunda önlem almaları gerektiğine dikkati çektiler.Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Balın tadı kaçtı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu