Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ballıpınar önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı

Ballıpınar önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı

Mor soğanda şimdi hasat zamanı

Erdek İlçesi’ne bağlı Ballıpınar kırsal Mahallesi’nde coğrafi işaretli mor soğan hasadı ve proje tanıtım toplantısı yapıldı. 
Güney Marmara Kalkınma Ajansı mali destekli Erdek, Ballıpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üretim, pazarlama ve ikram tesislerinin açılışı, ilk Mor soğan hasadı ve proje tanıtım toplantısı yapıldı. Ballıpınar kırsal Mahallesi’nde 9 kadın iştirakçinin bir araya gelmesi ile oluşturulan S.S. Erdek Ballıpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde proje aşamalarının anlatılması, kooperatif tesisinin açılışı ve Kooperatifin ilk hasat yılı olması dolayısı ile soğan dizi çalışmaları yerinde incelendi. 
Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Erdek Mal Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün iştirakçi olarak katıldığı toplantıda, S.S. Erdek Ballıpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi toplam maliyeti 589. 570 lira olduğu, kooperatifin mali katkısı 58.957 lira, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın mali katkısının ise 530.613 lira olduğu dile getirildi. 
Proje kapsamında çiftçi kadınların bilgi ve birikimlerini arttırmak amacıyla 7 kalem altında 346 saat eğitim planlaması kararının alındığı toplantıya ilişkin konuşan S.S. Ballıpınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülsüm Çelikarslan, “2021 yılında 9 kadın olarak çıktığımız bu yolda, Kaymakamlık, Tarım il ve ilçe yönetimlerin önderliğinde bir odada başlattığımız kooperatifleşme arzumuzu bugünlere getirdik. Kurduğumuz kooperatif bizim gibi potansiyelini kullanamayan kadınlara örnek olacaktır.” dedi.  
Balıkesir il Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan “Bundan sonra asıl amacımız coğrafi işaret sahibi Mor soğan üzerinde yoğunlaşmak, Bu yıl nasip olursa Mor soğanın kurutmasını yapmayı düşünüyoruz, ondan sonra depolama ile ilgili bir çalışmamız olacak.” dedi.  
Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy; ise toplantıda yaptığı konuşmada, 3 yıl önce göreve başladığı Erdek’te Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Işıktaş’ın kendisine Ballıpınar üretici kadın kooperatifini anlattığında hayal gibi başladıklarını, ancak gelinen noktada ortaya çıkan başarının kendilerini haklı çıkarttığını belirterek “Biz tohumunu attık, filizlenmesini de gördük, onun yeşerip büyümesini hep beraber göreceğiz.” dedi.  Toplantı sonunda, katılımcılar Mor soğan örgü kamelyalarını dolaşarak, soğan örgüsü yapan üreticilere sağlık ve bereket dileğinde bulundular.  
Haber Merkezi

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı