Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ballıpınar´da 3 genç çiftçiye hibe desteği

Ballıpınar´da 3 genç çiftçiye hibe desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın, ?Genç Çiftçilere Hibe Desteği? uygulamasından, Erdek ilçesi sınırları içinde 10 çiftçi yararlanacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın, ?Genç Çiftçilere Hibe Desteği? uygulamasından, Erdek ilçesi sınırları içinde 10 çiftçi yararlanacak. Bu çiftçilerden üçü, Erdek´in Kapıdağ bölgesindeki Ballıpınar´da bulunuyor. Ballıpınar´daki bu üç genç kadın çiftçiden Şerife Şen´e ?arıcılık?, Ayşe Ermiş ve Berrin Katılmış´a ise ?damızlık besi danası? projeleri için 30´ar bin lira hibe desteği sağlanacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Erdek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, şunları söyledi:
?Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu ´Genç Çiftçilere Hibe Desteği´ uygulaması kapsamında müdürlüğümüze 90 başvuru yapıldı. Bunlardan 10´una destek verilmesi kararı çıktı. Ülke genelinde, Erdek´e verilen bu destek oldukça yüksektir. İlçemiz sınırları içinde, Ballıpınar Mahallesi´nde, biri arıcılık, diğer ikisi besi danacılığı olmak üzere 3; Yukarı Yapıcı Mahallesi´nde, damızlık besi danacılığı için 2; Çeltikçi ve Ocaklar mahallelerinde, ?kapama bahçe? projesi için birer; Karşıyaka Mahallesi´nde, küçük baş hayvan için bir; Narlı ve Çayağzı mahallelerimizde ise damızlık besi danacılığı için birer çiftçimize 30´ar bin lira hibe desteği verilecek.?
Işıktaş, Balıkesir ilinin, Türkiye genelinde, ?Genç Çiftçilere Hibe Desteği? uygulamasında Balıkesir´in, en çok para verilen ülkemizin dördüncü ili olduğunu vurgularken, Marmara ilçesinden de, hibe desteği için başvuruda bulunan 10 çiftçiden 5´ine destek verildiğini sözlerine ekledi. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı