Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Baloda 10. yıl marş çoşkusu

Baloda 10. yıl marş çoşkusu

Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesinin düzenlediği Cumhuriyet Balosu neşe içinde geçti. Erdek Çuğra mevkiinde 29 Ekim Perşembe günü akşamı düzenlenen baloya yoğun katılım vardı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi`nin düzenlediği Cumhuriyet Balosu neşe içinde geçti.
Erdek Çuğra mevkiinde 29 Ekim Perşembe günü akşamı düzenlenen baloya yoğun katılım vardı. Yaklaşık 400`e yakın davetlinin yer aldığı baloda, ADD Erdek Şubesine yeni katılan 30 kişi adına, çiçeği burnunda yeni üyelerden K.K.K. Emekli Tuğgeneral Tahsin Tank ile sanatçı Ahmet Mekin`e, ADD Erdek Şubesi Başkanı Sedat Önder tarafından yakalarına Atatürk rozeti takıldı.

Gecede konuklara hitaben bir konuşma yapan ADD Erdek Şubesi Başkanı Eczacı Sedat Önder, "Bütün toprakları işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, insanları esir edilmiş ve sindirilmiş, emperyalist dünyanın "bu işi bitirdik" dediği ve ince hesaplar yaptığı günlerde, dünyaya başkaldırarak ve en olumsuz  koşullarda  emperyalist devletleri yenilgiye uğratıp, mazlum milletlere örnek ve önder olan bir kurtuluş savaşı sonunda çağdaş bir devlet kuran inancın, aklın ve faziletin zaferini kutluyoruz. Bu zaferin adı Cumhuriyet`tir.
Bütün dünya, dost ve düşman ve içimizdeki aymaz, işbirlikçi ve hainler bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Cumhuriyetin muhafızı Türk gençliğidir. Gençlik Atasının vasiyetine uymaktan bir an bile geri kalmayacaktır.
Hedefimiz çağdaş uygarlığın üstüne çıkmaktır. Bu hedefe akılla, bilimle, alın teri ve göz nuru ile, özgürlük ve bağımsızlık onuru ile ve bedeli ödenerek varılacaktır. Dünden daha kötü olmayan koşullar içinde olduğumuzun bilinci ile bu uygarlık savaşından galibiyetle çıkacağımıza kuşku yoktur. Onurla taşınan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı kimlik ve kişiliği başarımız için yeterlidir.
Sevgili Konuklarımız, Değerli Atatürkçüler, uygarlık savaşımız başarılı, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyet Balomuza hoşgeldiniz, onur ve güç verdiniz. Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz." dedi.
Tüm konukların neşe içinde eğlendiği gecede, 10. yıl marşı müziği çalındığında tüm konuklar ayağa kalkıp marşı hep birlikte büyük bir çoşku içinde okudu.

ADD`nin düzenlediği Cumhuriyet balosuna, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, ADD Genel Merkez yöneticilerinden Güney Marmara Bölge Sorumlusu Vahit Ak, CHP ve AK Parti Belediye meclis üyelerinin bir kısmı, CHP`li İl genel meclis üyeleri, AK Parti, DP, DSP Erdek İlçe Başkanları, TEMAD Erdek Şubesi başkan ve yönetimi, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin yöneticilerinin bir bölümü ile vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli