Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

BALOSB Atölyelerini kursiyerlere açtı

BALOSB Atölyelerini kursiyerlere açtı

BALOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi?, atölyelerini kursiyerlere törenle açtı.

BALOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi?, atölyelerini kursiyerlere törenle açtı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün koordinasyonluğunda ?Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi? temalı Mali Destek Programı kapsamında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) güdümlü projesi ?BALOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi? kaynakçılık ve CNC tezgah kullanımı atölyelerini açarak ilk öğrencilerine hizmet vermeye başladı.
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Balıkesir Sanayi Odası´nın ortak olarak yer aldığı yaklaşık 7.3 Milyon TL bütçe ile tamamlanan güdümlü proje; Bölgede mesleki eğitim kalitesinin artırılarak meslek liselerinin tercih edilebilirliğinin sağlanması ile nitelikli personel yetiştirecek. Bölge ekonomisine can verecek eğitim merkezi mesleki eğitim geliştirerek nitelikli personel talep eden firmaların sektördeki istihdam kaynağı olacak.
Yapılan törende açılış konuşmasını yapan OSB İdari İşler Amiri Levent Eryılmaz, ?Bugün burada Sanayi Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde ilk defa yapılacak olan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kapsamında Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde düzenlenen kaynakçı ve CNC tezgah operatörleri kurslarının açılışı vesilesi ile toplanmış bulunuyoruz. Açılan kurslarımızı diğer kurslardan ayıran özellik bu kurslarımızın istihdam garantili kurslar olmasıdır. Bu kursları tamamlayan kursiyerlerimiz OSB´de faaliyet gösteren fabrikalarda hemen işe başlayacaklardır. Bu kurslar uygulama yönünden iş arayanlar ile personel arayanları en kestirme yoldan buluşturması bakımından çok pratik bir yoldur. Ara eleman arayan sektörlerde hangi firmanın ne kadar personel ihtiyacı olduğunu tespit ettikten sonra iş arayan kişiler 2-3 ay gibi yoğun eğitime tabii tutularak kurs sonunda da mesleki yeterlilik belgesi verilerek firmalarda istihdam edileceklerdir. Diğer atölyelerimizde oluşturulacak kurslar için de şu an talepler toplanmış durumdadır.? dedi.
BALOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki, ?Fabrikalarımızın nitelikli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla BALOSB Teknik ve Eğitim Merkezi Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından iki ayrı proje kapsamında atölyeleri ve dershaneleri ile kullanıma hazır hale getirilmiştir. OSB Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin atölye ihtiyacının karşılanacak hem de bir meslek sahibi olamamış gençlerin burada düzenlenecek eğitimlerle, alacakları sertifikalarla meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. BALOSB fabrikalardan gelecek olan talepler doğrultusunda ilk olarak kaynakçılık kursu ile CNC tezgah kullanma ve programlama kursları bugün açılmış oldu. Böylelikle iş garantili kurslarımız başlamış bulunmaktadır.? dedi.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ?Mesleki eğitim anlamında birkaç yılda çok büyük adımlar atıldı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı destekleri ile hem Teknik ve Eğitim Merkezi hem de birçok Meslek Lisesi atölyeleri yenilendi. İnşallah bundan sonraki süreçte öğrencilerimiz bu iş garantili kurslardan yararlanarak nitelikli iş gücünü Balıkesir´e kazandırmış olacağız.? diye konuştu.
Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, ?Sadece Balıkesir´de değil ülkemizde nitelikli ara eleman problemi olduğunu herkes dile getiriyor. Biz de kursiyerlerimize maddi destek sağlayacağız. Kurslarını bitiren kursiyerlerimiz mesleki yeterlilik belgesine sahip olacak. Böylelikle iş adamlarımız da kazanacak hem de iş arayan vatandaşımız da kazanacak.? dedi.
BALOSB Bölge Müdürü Mesut Eray tören sonrası katılımcılara Teknik ve Mesleki Eğitim Merkezi´ni gezdirerek bilgi verdi. Atölye ziyareti sonrasında toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi´nde; Fabrika Otomasyon Atölyesi, Metal Teknolojisi Atölyesi, Makine Teknolojisi Atölyesi, Bilişim Laboratuvarı, Endüstriyel Otomasyon Laboratuvarı ve Temel Elektrik Laboratuvarı bulunuyor. Merkezde kurulan dershanelerde; PLC hidrolik pnömatik, elektrik-elektronik, bilişim, fabrika otomasyonu eğitimi de verilecek. Merkezin BALOSB Müdürlüğü tarafından ?Mesleki Yeterlilik Belgesi? verebilen bir kuruluş haline gelmesi hedefleniyor. Merkezin kurulmuş olan altyapısı hem ?Enerji Verimliliği? hem de ?Yalın Üretim? noktasında yeterli kapasiteye sahip olması ile öncelikle OSB firmaları olmak üzere bölgenin diğer firmalarına da hizmet vermesi amaçlanıyor. Proje ile Balıkesir sanayisinin odağında kurulan bu merkez ile eğitim ve iş gücü piyasası arasındaki etkileşim de artmış olacak. Merkez uygulamalı eğitime erişimde güçlük çeken mesleki eğitim kurumu öğrencileri ile hali hazırda işletmelerde çalışan kişilerin beşeri sermayelerinin artırılmasına da katkıda bulunacak.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu