Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

“BALOSB Atıksu Arıtma Tesisi Güneş Sevdi Projesi” hayata geçti

“BALOSB Atıksu Arıtma Tesisi Güneş Sevdi Projesi” hayata geçti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından 2019 yılında ilan edilen “Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi" (SAGE) Mali Destek Programı’na başvur

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından 2019 yılında ilan edilen “Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi" (SAGE) Mali Destek Programı’na başvurusu neticesinde destek almaya hak kazanan “BALOSB Atıksu Arıtma Tesisi Güneşi Sevdi” projesi hayata geçti. 
2016 yılında yine GMKA desteği ile arıtma tesisinin enerji ihtiyacını karşılamak için “Güneş Enerji Santrali” kuran Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) yeni gerçekleşen proje ile bölgenin altyapısının iyileştirilmesi ve hizmet sunumundaki kalitesinin arttırılması ile sanayi işletmelerinin üretim kapasitesine olumlu yönde katkı sağlayacak. 
Proje ile bölgenin altyapısı gelişirken yenilenebilir enerji kullanımı ile artan verimlilikle birlikte sürdürülebilir olması sağlanıyor. Sanayicilerden talep edilen enerji giderlerinin azaltılmasına da olanak sağlayan proje ile mevcut maliyetler de düşecek. Güneş panellerinin kullanımı ile karbon emisyonu azaltılarak çevresel etkilere de olumlu yönde katkı sağlanması bekleniyor. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile tasarruf sağlanırken, enerji güvenliği risklerinin ortadan kaldırılması ve hat kayıplarının azaltılması ile bölgede yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için daha da cazip hale gelecek. 
Ulusal ve uluslararası politikalara uygun çevreci bir anlayışla doğayla barışık bir enerji kaynağı oluşumunun geliştirilmesi, Balıkesir’de bulunan meslek liseleri ve meslek yüksek okullarında bulunan "Yenilenebilir Enerji Bölümü" öğrencileri ve öğretmenlerinin de yerinde inceleme şansı elde edecekleri bir “Güneş Enerjisi Sistemi”nin geliştirilmesi, öğretmen ve öğrencilerin de konuyla alakalı deneyim elde etmelerine olacak sağlayacak. 
Proje kapsamında BALOSB'deki mevcut Güneş Enerjisi Sistemi’nin kapasitesinin 600 kWh’den 900 kWh'e çıkartılmasıyla doğa dostu ekolojik enerji üretimi artarken, BALOSB'da yer alan diğer kuruluşlara da yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda öncülük ediliyor.                                Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı