Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Balpark gitti, Belediyepark geldi

Balpark gitti, Belediyepark geldi

Yeter artık, çekin elinizi vatandaşın cebinden!

Erdek´te ara sokaklarda bulunan işyerleri önüne park edilen araçlardan günlük 5 TL işgaliye ücreti adı altında para alınacak olması ilçe gündemine bomba gibi düştü.

Erdek Belediye Meclisinde AK Partili Meclis üyelerinin ´ret´ oyuna karşılık CHP´li tüm meclis üyelerinin ´evet´ oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edilen bu kararın ilçede duyulması vatandaşı isyan ettirdi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın geçen yıl Balpark´ı işaret ederek ?Kimse otopark ücreti ödemesin? yönünde yaptığı açıklamasını hatırlatan ilçe halkı, Sarı´nın belediye meclisinde böyle bir kararı aldırmasını anlamakta zorluk çektiklerini dile getirdiler.

Erdek halkı ve misafirler Balpark uygulamasından kurtulduk derken, Erdek Belediyesi´nin işgaliye ücreti adı altında araçlardan günlük 5 TL alacak olması beraberinde yoğun tepki getirirken, Erdek Belediye Başkanı Sarı´nın bu yanlış uygulamadan dönmesini bekliyor. 

Hatırlanacağı gibi Balpark´ı kanunsuz otopark ücreti topladığı iddiasıyla mahkemeye veren Erdek Belediyesi mahkemeyi kazanmış, ardından kazanılan mahkeme kararı belediye hoparlörlerinden halka duyurulmuştu.

Sarı, geçen yıl gazetemize verdiği röportajda Balpark hakkında ne demiş?

?Cadde ve sokaklarımızdaki BALPARK´a otopark ücreti ödemeyin, çünkü yasal değildir?

Erdek´teki cadde ve sokakların, Hükümet Caddesi dışında Erdek Belediyesi´nin malı olduğuna dikkat çeken Sarı, şunları söyledi: ?Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, geçen yıl da yine Erdek ve Edremit´teki cadde ve sokaklarda BALPARK uygulamasını başlatmıştı. Hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya başvurduk ve mahkeme haklılığımıza karar vererek, bu uygulamayı iptal etti. Buna rağmen Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, bu yıl da yine Erdek ve Edremit´te aynı uygulamayı başlattı. Yine yargıya başvurarak itiraz edeceğiz. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Erdek´teki BALPARK görevlilerine ücret ödemeyin. Hatta bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunun. BALPARK için sakın ücret ödemeyin. Bakalım, sizi icraya verebilecekler mi? Verseler de, icra işlemi yapılabilecek mi??



gürcan yayıkçı
10.06.2018 07:57:41
Vatandaşımız arabasını nereye koyacak diye soralım yetkililere. Ya sokağa ya varsa sitedeki otoparkına. Yazın zaten Erdek te araç park etmeye yer bulmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Dolaş dolaş yer bulabilirsen oh be şükürler olsun de sonundada biri gelsin abi ver 5 tl. yok anasının nikahı derler adama. Sayın CHP li meclis üyeleri ve başkan bir an önce yanlıştan dönerler umarm.Hiç mi vatandaş için güzel haberler alamayacağız. Ya zam ya vergi bıktık artık.

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli