Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BALPARK törenle hizmete girdi

BALPARK törenle hizmete girdi

Balıkesir Büyükşehir Beledi yesi'nin, il genelindeki otopark ve parkomat işletme hizmetini daha profesyonel bir anlayışla yönetmek amacıyla kurduğu Balıkesir Otopark İşletmeleri Tic. Ltd. Şti (BALPARK), Karesi AVM'deki hizmet binasında düzenlenen resmi tö

Balıkesir Büyükşehir Beledi yesi’nin, il genelindeki otopark ve parkomat işletme hizmetini daha profesyonel bir anlayışla yönetmek amacıyla kurduğu Balıkesir Otopark İşletmeleri Tic. Ltd. Şti (BALPARK), Karesi AVM’deki hizmet binasında düzenlenen resmi törenle hizmete başladı. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, BALPARK Genel Müdürü Serkan Çöte, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, daire başkanları, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen açılışın ardından, Genel Müdür Çöte, kurumun çalışmaları ve planları hakkında bilgi verdi.
Karesi AVM’de gerçekleşen sinevizyon sunumu öncesi BALPARK’ın kuruluş amacı ve planları hakkında açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak otoparkların düzenli olması, vatandaşların istediği zaman park edebileceği yer bulması, hayatın kolaylaştırılması için Balıkesir’deki tüm otoparklar BALPARK’ın denetiminde ve kontrolünde olacak. Biz istiyoruz ki bir yandan toplu taşımayı organize ederken, bir yandan da park alanları oluşturalım. Arzu ediyoruz ki, insanlarımız belli merkezlere toplu taşıma araçlarıyla gitsinler. İnsanlar şehrin merkezinde aracını park edecek yer aramasın. Otoparklarla ilgili de İstanbul İSPARK’tan gelen Serkan Çöte ve arkadaşları BALPARK’ı kurdu. BALPARK, Balıkesir’deki 20 ilçedeki otoparkları yönetecek. Uygunsuz parklanmalara ihtiyaç kalmadan bu parklar organize edilecek. Balıkesir için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Çöte: “2 hafta sonra ana caddelerde çalışmalara başlayacağız”
Balıkesir il genelinde düzenli parklanma anlayışı yaygınlaştırmak, trafik akışını düzenli ve akıcı hale getirip, vatandaşların araçlarını daha güvenli bir şekilde park edecek alanlar oluşturmak ve sosyal fayda sağlayarak istihdama katkıda bulunmak için çalışmalar gerçekleştireceklerini söyleyen BALPARK Genel Müdürü Serkan Çöte, “BALPARK’ın hedefinde, düzenli otopark ve park anlayışını yaygınlaştırmak, ulaşımına katkıda bulunmak, trafik sıkışıklığının giderilmesini sağlamak, personel istihdamı oluşturmak, kayıt dışının kayıt içine alınması ve Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına katkıda bulunmak gibi maddeler var. Hedeflediğimiz politika bu yönde olacak. Çalışmalarımızı iki ay önce başlattık. İki hafta sonrada ana caddeler üzerinde personelimizle, kurumsal yapımızla aktif olarak çalışacağız. İlçelerde en kısa zamanda çalışmalara başlıyoruz. Gönen ilçesiyle ilk uygulamamıza başlayacağız. Gönen için yaptığımız projeyi UKOME’ye sunduk, bu proje onaylandı. 600 araçlık park kapasiteli bir yer yapıp Gönen ilçesinin park ihtiyacını karşılayacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından BALPARK Genel Müdürlüğü personeli, kurumun çalışmaları ve projeleri hakkında sinevizyondan sunum yaptı.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli