Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balya ve Manyas ilçelerinde uyuşturucu operasyonu

Balya ve Manyas ilçelerinde uyuşturucu operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince "Yasa Dışı Kenevir Ekimi"

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince "Yasa Dışı Kenevir Ekimi" olaylarına engel olabilmek için yapılan çalışmalar kapsamında Balya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından operasyon düzenlendi.
Balya-Akbaşlar mahallesinde gerçekleşen operasyonda, yasadışı kenevir ekimi yaptığı tespit edilen M.Ş. isimli şahıs takibe alındı. Bu kapsamda Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramalar sonucunda, Balya ilçesi Akbaşlar mahallesinde M.Ş. isimli şahsın ev ve eklentilerinde boyları 1.20 cm ile 50 cm arasında değişen 5 kök kenevir bitkisi ile 30 adet 7.65 mm çapında mermi ele geçirildi.
Bu olay ile ilgili olarak M.Ş. isimli şüpheli yakalanırken, hakkında yasal işlem başlatıldı. Ayrıca yasa dışı kenevir ekimi olayında ele geçirilen kenevir bitkileri ve mermilere el konuldu.
Diğer yandan; Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı´ncaManyas-Haydar mahallesinde yasadışı kenevir ekimi yaptığı tespit edilen E.A. isimli şahıs takibe alındı.
Bu kapsamda Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramalar sonucunda, Manyas ilçesi Haydarlar mahallesinde E.A. isimli şahsın ev ve eklentilerinde 101 kök muhtelif boyutlarda kenevir bitkisi, 5.630 gram kubar esrar, 4 adet kurutulmaya bırakılmış tohumlu kenevir sömeği, 6 paket kenevir tohumu, bir miktar kubar esrar maddesi, kaçak kazı malzemesi, kazma, kürek, balyoz, minyatür heykel, sikke, 55 adet tarihi obje, 1 adet Oscar marka 2003 seri numaralı otomatik av tüfeği ve 1 adet seri numarası okunmayan tek kırma av tüfeği olmak üzere 2 adet av tüfeği ele geçirildi. Olay ile ilgili olarak E.A. isimli şüpheli gözaltına alınarak, hakkında yasal işlem başlatıldı.Ayrıca ele geçirilen 2 adet av tüfeğinin ruhsatsız olduğu tespit edilerek, her tüfek başına 707 TL olmak üzere toplamda 1414 TL cezai işlem uygulanmış olup, suç aletleri ve uyuşturucu maddelerin tamamına el konuldu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı