Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balya´nın 100 yıllık atık sorunu İBB işbirliğiyle çözülecek

Balya´nın 100 yıllık atık sorunu İBB işbirliğiyle çözülecek

Balya´yı ve geniş bir çevreyi tehdit eden yüzyıllık kurşun atıklarının bertaraf edilmesi için ilk adım atıldı.

Balya´yı ve geniş bir çevreyi tehdit eden yüzyıllık kurşun atıklarının bertaraf edilmesi için ilk adım atıldı.
Balya İlçesi´nin 100 yıllık atık sorunu Balya Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle bertaraf edilecek.
Balya ilçesinde 1900´lü yıllarda işletilen ve terk edildikten sonra kurşun madeninden geriye milyonlarca ton zehirli posa ve cüruf tan oluşan katı atıklar Balya Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin ortak projesi ile bertaraf edilecek.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Parti Meclis Üyesi Gökhan Günaydın, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga ile birlikte yüzyılın başında Fransızların işlettikten sonra atıklarını bırakarak terk ettiği maden sahasında açıklamalarda bulundu.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 1900´lü yıllarda Balya´da kurşun madenleri işletilerek geriye milyonlarca ton zehirli posa ve cüruf bırakıldığını, bunun çevreye ve insan sağlığına olan olumsuz etkilerinin hala devam ettiğini, Balya´daki insan sağlığını ve çevreyi tehdit eden bu sorunun çözülmesi için Balya Belediyesi´nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun desteği çalışmalara başladığını söyledi.
?Burada bir analiz yapılacak ve rapor hazırlanacak. Bu rapora göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte bu atıkları temizlemek için mücadele edeceğiz. Bunun peşini bırakmayacağız? diye konuşan Akın, Türkiye´nin de büyük oranda etkilendiği bir iklim krizi yaşandığına dikkat çekerek "Paris İklim Anlaşması´nı bir an evvel Meclis´te onaylamalıyız" çağrısı yaptı.
Dünya´da Paris Anlaşması´nı onaylamayan 6 ülkeden biri olduğumuzu kaydeden Akın ?Eritre, Irak, İran, Libya, Yemen; bu ülkelerle aynı kategorideyiz? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı