Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BANDAK Başkanı Civan:

BANDAK Başkanı Civan:

?Bunlar avcı değil, Vandal!?

Kapıdağ´da avlananlar, Valilik tarafından konulan yol güzergâh tabelalarını nişangâh yapmışlar!
Balıkesir Valiliği, Bandırma Dağcılık, Arama ve Kurtarma Derneği´nin(BANDAK) önerisiyle Kapıdağ´a üç parkur ve bir seyir kulesi hazırladı. BANDAK´ın önerisi, Valiliğin talimatıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kapıdağ´daki yürüyüş parkurları aktif duruma getirildi. Buna paralel şekilde Tatlısu-Manastır, Tatlısu-Kyzikos, Tatlısu-Ballıpınar güzergâhlarında oluşturulan üç bilinen parkur, ilgili müdürlük tarafından güzergâh tabelaları ile tescillendi. Ayrıca, Balıkesir Valiliği´nin, Kapıdağ´ı yürüyüş ve doğa turizmine açma noktasında yer alan 13 metrelik seyir kulesi ile Tatlısu-Manastır parkurunun yapımları da ?Cumhuriyet çeşmesi? bölgesinde sürüyor. 

AVCI DEĞİL, VANDAL BUNLAR!
Ancak, Bandırma´da faaliyete başladıkları günden beri sayısız doğa dostunu, Kapıdağ´ın gizemli parkurlarında nefes açmaya teşvik ederek buraya sürekli geziler düzenleyen BANDAK, bu mücadelesini, Balıkesir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü nezdinde tescil ettirmesinin sevinç ve mutluluğunu da yaşayamadı. Müdürlük tarafından takılan parkur tabelalarının, avcılarca nişangâh olarak kullanılmasını sert bir dille eleştiren BANDAK Başkanı Kadri Civan, ?Bunlara avcı veya av sporu yapanlar denilemez. Bunlar olsa olsa av Vandallarıdır? dedi.
Civan, Tatlısu startlı üç parkurun tabelalarının nişangâh olarak kullanılmasının affedilir bir davranış olmadığına dikkat çekerek, ?Jandarma ve Orman Muhafaza yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, dağa çıkan avcılar için daha sıkı denetim getirilmesi kararı alındı. Doğayı ve ormanı bekçi değil, sevgi korur. Bu sevgiden yoksun kişiler, avcılık maskesi altına saklanan Vandallardan başkaları olamaz? diye konuştu.
Öte yandan BANDAK´ın, vatandaşlara yönelik Kapıdağ gezileri de sürüyor. Her pazar günü, Tatlısu Mahallesi´nden (Tatlısu Köyü) saat 09.00´da hareket edilerek, 15-20-25 kilometrelik parkurlarda ve her seferinde yeni bir parkur uygulamasıyla Kapıdağ´da 4-6 saat süren doğa yürüyüşleri gerçekleştiriliyor. Haber : Önder balıkçı



ilker türkan yücel
16.01.2017 12:08:51
Sayın BANDAK Başkanım:Bi yerde gerçekten doğru konuşmuşsun o tabelaları gerçek avcılar ateş etmezler.VANDAL kelimen yerinde ve uygun olmuş,fakat birkaç yanlış açıklaman var onları da düzeltmeni rica edeceğim.Devletimize avlanmak için bi dünya para ödeyen vede avcılıktan dolayı vergi mükellefi sayılan biz gerçek ve resmi avcılar ne Kamu Malına ne vatandaşın malına nede zarar olacağını düşündüğümüz hiç bir şeye zarar vermeyiz.Bundan sonra sizlerin ayda, yılda belkide bundan böyle hiç çıkmayacağınız bahsedilen bölgelerde bizim ayak izlerimiz hiç bir zaman eksik olmayacaktır.Emin olun oraları bizler sizlerden daha çok korur kollarız.Ben sözümün ardındayım eğer siz de öyleyseniz buyrun sizi davet ediyorum ilinizdeki herhangi bir avcı derneğine gidip misafirleri olun,katılım sağlayın onlarla birlikte bir av gününün içinde olun bilin bakalım biz kimmişiz?Ve bu konuyu tekrardan değerlendirelim.Av yürüyüşünüz ve ziyaretleriniz sonunda olumlu yada olumsuz yeni fikir ve düşünceleriniz için ÖNEMLE tekrardan dönüşünüzü ve açıklamalarınızı bekliyorum.Bu vesileyle bütün İlinizdeki ve ülkemizdeki bütün avcı arkadaşlarıma selam ve saygılarımı sunuyorum işleri güçleri rast gitsin inşallah Rastgele diliyorum.

Anahtar Kelimeler: BANDAK Başkanı Civan
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli