Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BANDAK Başkanı Anadol: ''Kapıdağ’ı gözümüz gibi korumalıyız''

BANDAK Başkanı Anadol:

Bandırma Dağcılık, Arama Ve Kurtarma Derneği (BANDAK) Başkan Yardımcısı Mustafa Anadol ve Derneğin Saymanı Adem Karasu, Kapıdağ'ın önemine dikkat çektiler.

Bandırma Dağcılık, Arama Ve Kurtarma Derneği (BANDAK) Başkan Yardımcısı Mustafa Anadol ve Derneğin Saymanı Adem Karasu, Kapıdağ'ın önemine dikkat çektiler.
Anadol , derneklerinin 170 üyesinden 77si'nin aidatlarını düzenli ödediklerine işaret ederek, pandeminin etkinliklerini olumsuz etkilediğini belirtti.
Kapıdağ'ın doğal yapısının korunması ve mümkün olduğunca ara. trafiğine açılmaması gerektiğini vurgulayan Anadol, şunları söyledi:
''Kapıdağ gerek hayvan gerekse bitki popülasyonu açısından çok zengin. Özellikle endemik bitkiler çok fazla Aynı zamanda Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iklimini taşıyor. Ancak son yıllarda yaşadığı olumsuz koşullar nedeniyle hayvan yaşamının da zorda kaldığını düşünüyorum. Örneğin son yıllarda dağa salınan 300 dolayında sülün kalmadı.''
KYZİKOS ULTRA MARATONU
 Anadol, ''İkinci Kyzikos Ultra Maratonu'' hakkında da şu bilgiyi verdi: ''Bildiğiniz gibi Kağıdağ'da bu yılki maratonu da 11-12-13 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleştirecektik. Yaklaşık 500 kişilik bir katılım bekliyorduk. Ancak Kazdağları'da yaşanan yangın nedeniyle ormanlara girmek yasaklandığından maratonumuzu 12-13-14 Kasım 2021 tarihlerine kaydırmak zorunda kaldık. Şu anda maratona katılmak için 389 kişi başvurdu ki o da azımsanmayacak bir sayıdır. Maraton tümüyle derneğimizin çatısı altında gerçekleştirilmektedir.''
Anadol, önümüzdeki günlerde 15. Gökova Bisiklet turuna 10 kişi ile katılacaklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı