BANDAK´tan çevre açıklaması
?Yaz mevsiminin değil, kışın ortasındayız!?
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Ocak 2021 - Salı 22:28
Güncelleme: 05 Ocak 2021 22:28
BANDAK´tan çevre açıklaması

Mustafa Anadol´un başkan-lığındaki Bandırma Dağcılık, Arama Kurtarma Derneği (BANDAK), sosyal medyadan yaptığı açıklamada, kaybolan çevre ve doğaya dikkati çekti.
Açıklamasına, Agua uydusu tarafından 30 Aralık 2020´de çekilen bir fotoğrafı da ekleyen BANDAK, ?Yaz mevsiminin değil, kışın ortasındayız? başlığı altında, şunları belirtti:
?Yeşil desen kalmamış. Yağmur desen yağmamış. Çoğu dağın tepesinde kar yok. Göller, nehirler kaybolmuş. Kesilen ormanlar, sömürülen sular, yok olan hayvanlar, kirletilen çevre?Yağmur dualarına değil, sağlam bir çözüm planına ihtiyacımız var. Durum bu??
KADRİ CİVAN´IN ÇAĞRISI
Bu arada, BANDAK´ın önceki başkanı Kadri Civan da, sosyal medya hesabından, Güney Marmara´da kurulması çalışmaları yürütülen sanayi, maden ve enerji planlamalarına dikkat çekti.
Civan, açıklamasında, ?Tüm dostlarımızı, Güney Marmara´da hayata geçirilmek istenen devasa sanayi, maden ve enerji planlamalarına karşı kısa videolarla tepki göstermeye davet ediyoruz. Tarım toprağına sanayi, orman alanına Rüzgar Enerji Santrali(RES) istemiyoruz? dedi.
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: BANDAK çevre açıklaması
  • Pazartesi 2.1 ° / -6.1 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Salı 5.1 ° / -4.4 ° false
  • Çarşamba 8.5 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Bandırma’da 2025 Yılında Uyuşturucuya Geçit Yok: 97 Tutuklama

2

CHP Erdek İlçe Kadın Kolları’ndan Dayanışma Buluşması

3

Bandırmaspor-Pendikspor: 4-1

4

Gemici yeniden başkan

5

Burak Dalgın İYİ Parti’de

6

Erdek’te Karne Heyecanı: 2.905 Öğrenci Ara Tatile Girdi

7

Denizcilik Fakültesi’ne yeni dekan