Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BANDAK´tan coşkulu gece

BANDAK´tan coşkulu gece

Geceye Balıkesir Milletvekili Akın ve Belediye Başkanı Mirza da katıldı

Bandırma Dağcılık, Doğa Sporları İhtisas Kulübü´nün (BANDAK) dayanışma gecesi coşkulu geçti.
Grand Asya Oteli salonunda gerçekleşen geceye CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Belediye Başkanı Dursun Mirza da katıldı.
Gecede açış konuşmalarından ilkini BANDAK Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Gökhan Orhan yaptı. Orhan, sivil toplum örgütlerinin önemine işaret ederken, ?Biz, sporu ön plâna koyduk. Umarım, uzun vadede dağlarda buluşmaya devam ederiz? dedi.
BAŞKAN CİVAN KONUŞUYOR
Ardından düşüncelerini açıklayan BANDAK Başkanı Kadri Civan, derneklerinin, 1999 yılı Körfez depreminden sonra dönemin Bandırma Belediye Başkanı Dr. Halil Ünlü tarafından kurulduğunu vurgularken, şunları söyledi:
?Derneğimizin üç faaliyet alanı bulunuyor. Dağcılık alanındaki çalışmalarımıza bağlı olarak 15 üyemiz, Dağcılık Federasyonu´ndan eğitim aldılar. Diğer bir faaliyet alanımız, doğa yürüyüşleridir. Haftanın üç günü, Kapıdağ´da yürüyüşler düzenleyerek, çevre ve doğayı içimizde yaşıyoruz. Arama-kurtarma alanındaki çalışmalarımızı ise Bursa´daki AFAD ile birlikte sürdürüyoruz. 18 üyemiz, AFAD´dan sertifika aldılar. Biz, bir doğa kulübü olarak ayrıca bisiklet grubu da oluşturduk. Çeşitli yerlere gidiyoruz. Balıkesir ilinde, bizden başka bisiklet grubu yok. Bu arada yalnız Kapıdağ´a değil, Sarıkamış Allahüekber Dağları´na ve her 18 Mart Çanakkale Şehitleri´ni Anma Günü´nde Kazdağları´na çıkıyoruz. Her geçen gün üye sayımızın artması bizi mutlu ediyor.?
SELİM PANÇ, SAĞLIKLI SPORU ANLATTI
Daha sonra ?sağlıklı ve spor? üzerine konuşan kardiyoloji uzmanı Dr. Selim Panç, bu yüzyılın en önemli sağlık problemleri arasında ?obezite? denilen şişmanlığın yer aldığını vurgularken, şunları söyledi:
?Obezite, aldığımız enerji ile yaktığımız arasındaki dengesizlikten kaynaklanıyor. Bu nedenle spor ve egzersiz yoluyla enerjimizi harcamalıyız. Hiçbir zaman unutmayalım ki, hareketli yaşam, hastalıksız yaşamdır. Ancak 50 yaşın üstündekiler, egzersiz ve sporu, mutlaka doktorların önereceği şekilde yapmalıdır. Sağlıklı bir yaşam için haftada 4-5 gün, 35-40 dakikalık yürüyüşler gereklidir. Egzersiz ve spor, insanın sosyal yaşamı ve ruh sağlığı üzerinde olumlu etki yaratır. Tansiyonu ve kolesterolü düşürür. Yaşlanmayı geciktirir. Kanser ve kalp-damar hastalıklarını önler. Mümkünse özel araçlarınızı her zaman kullanmayarak, gideceğiniz yerlere yürüyün. Asansör yerine merdiven çıkın. Düzenli spor ve aktivite, sağlıklı bir yaşam için en büyük yatırımdır.?
PLÂKET TÖRENİ
Konuşmaların ardından plâket törenine geçildi. Derneğe destekleri nedeniyle Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan´a plâketleri verildi. Kayan, plâketini Prof. Dr. Gökhan Orhan, Mirza ise BANDAK Başkanı Kadri Civan´ın elinden aldı. CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ise Ankara´da bulunduğundan, plâketini alamadı.
ARZU SAHNEDE
Geceye, şantöz Arzu, şarkılarıyla renk kattı. Genç şantöz, seslendirdiği şarkılarla bol bol alkış aldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: BANDAK coşkulu gece
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli