Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Özdemir:

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Özdemir:

?Arkeoloji bölümünü açıp Bandırma ve Erdek´teki kazıları üstlenmek istiyoruz?

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitelerinin bünyesinde bir ?Arkeoloji Bölümü? nü kısa süre içinde açmayı plânladıklarını belirtti.
Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı´nın, bir süre önce gazetemizde yayınlanan köşe yazısında, gerekçeleriyle dile getirerek önerdiği arkeoloji bölümü konusundaki düşüncelerine de katıldığını vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, şu değerlendirmede bulundu:
?Üniversitemiz bünyesinde arkeoloji bölümünü bir an önce açmayı plânlıyoruz. Çünkü, başta Bandırma ve Erdek olmak üzere Güney Marmara Bölgesi, ören yerleri, arkeolojik ve tarihi yapıtlar açısından çok zengin. Bandırma´da Daskyleion, Erdek´te ise Kyzikos ve Zeytinliada var. 

Bu yerlerdeki kazı çalışmaları için başka kentlerden öğretim üyeleri ve ekipler gelip kısa sürelerde kalarak gidiyorlar. Arkeoloji bölümünü açarsak, bu kazıları biz üstleneceğiz. Böylece hem, en azından yılda 5-6 ayı bulacak kazılar yapacağız, hem de kazılar için proje harcamaları azalacak. Arkeoloji bölümünü oluşturmak için İstanbul Üniversitesi´yle temaslarda da bulunuyoruz. Onların deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz.?
KAYMAKAM BEY DE KONUYA ÇOK DUYARLI
Konuyla ilgili olarak Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş ile de görüşmelerde bulunduğuna işaret eden Özdemir, şunları söyledi:
?Sayın Kaymakamımız da bu konuya büyük önem veriyor. Erdek´teki tarihi ve arkeolojik değerlere sahip çıkıyor. Bugünlerde, Zeytinliada´daki kazılarda 8-9 yıl görev yürüten ekibin başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk ile görüşüp onun da düşünce ve deneyimlerinden yararlanmak istiyorum.?
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli