Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma 17 Üniversitesi rektörü görevi devraldı

Bandırma 17 Üniversitesi rektörü görevi devraldı

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, bugün itibariyle üniversitede 9 bin 618 öğrencinin kayıtlı bulunduğunu söyleyip, bu öğrencilerin % 62´si lisans, % 32´i ise ön lisans birimlerinde kayıtlı öğrenciler olarak açıkladı.

Türkiye´nin en yeni Üniversitesi olan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´ ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Rektör Prof Dr. Süleyman Özdemir, görevi Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Kerim Özdemir´den devralarak yeni görevine başladı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu´nda yapılan devir teslim törenine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mahmut Ak, tüm akademik personel ve idari personel katıldı.
Rektörlük devir-teslim töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Açılış konuşmasını Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir yaptı.
Konuşmasında yeni rektöre başarılar dileyen Prof. Dr. Kerim Özdemir, ?Bugün Bandırma için önemli bir gün. Bandırma 17 Eylül Üniversitesinin kurumsallaşma yolundaki ilk günü. Bandırma Güney Marmara´nın merkezi olan bir kenttir. Bugün itibariyle üniversitemizde 9 bin 618 öğrenci kayıtlı bulunmaktadır. Bu öğrencilerin % 62´si lisans, % 32´i ise ön lisans birimlerinde kayıtlı öğrencilerdir. Yeni kurulan Üniversitesiyle de önemini ve değerini daha da arttırmıştır.? dedi.
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi rektörü, Profesör Dr. Süleyman Özdemir yaptığı konuşmada, Bandırma´nın yapılan araştırmalarda umut düzeyinin ve mutluluk düzeyinin yüksek olduğunu bildirdi.
Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bandırma Lojistik olarak güzel bir yerde. İstanbul, Bursa ve Çanakkale´ye yakın olması avantaj. Öğrenciler için cazibe merkezi olması çok kısa zamanda mümkün olabilir. Bandırma´da çalışmak büyük bir mutluluk olacak benim için. Eğitim düzeyinin, kültür düzeyinin yüksek olduğu bir ilçe. Yapılan araştırmalar da umut düzeyinin ve mutluluk düzeyinin yüksek olduğu bir ilçe. Bu şehirde kısacası geleceğe güzel bakılıyor. İnşallah bundan bizde Üniversite olarak nasibimizi alırız. Bize de halkın yaklaşımı bu şekilde olursa onlarla elbirliğiyle, halka, kamu kurum kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, mesleki kuruluşlarla işbirliği içersinde üniversiteyi kısa zamanda bir yerlere getirmek olabilir.?
Türkiye´nin en yeni Üniversitesi olan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Süleyman Özdemir görevi Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof Dr.Kerim Özdemir´den devralarak yeni görevine başladı. Üniversite konferans salonunda gerçekleşen devir törenine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mahmut Ak´da katıldı.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli