Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temeli atıldı

Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temeli atıldı

Bandırma ilçesinde yapımı planlanan 25 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temeli, Vali Ersin Yazıcı ile merkezin arazisini bağışlayan 76 yaşındaki Hikmet İşeri´nin de katılımıyla atıldı.

Bandırma ilçesinde yapımı planlanan 25 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin temeli, Vali Ersin Yazıcı ile merkezin arazisini bağışlayan 76 yaşındaki Hikmet İşeri´nin de katılımıyla atıldı.
Temel atma törenine Vali Ersin Yazıcı´nın yanı sıra, Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kaymakam Günhan Yazar ile araziyi bağışlayan Hikmet İşeri ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Necati Kelemençe, Türkiye´nin sağlıkta önemli yol aldığını belirterek, devletin diş sağlığına da önem verdiğini aktardı.
Programda; Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Milletvekili Yavuz Subaşı da birer konuşma yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
BANDIRMA 25 ÜNİT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
Temel atma töreninde konuşan Vali Ersin Yazıcı ise 90´lı yıllar Türkiye´siyle bugünü kıyasladı. 26 yıllık bir mülki amir olduğuna değinen ve yaşadıklarını anlatan Vali Yazıcı şunları söyledi:
"Özellikle mesleğe başladığım ilk yıllarda ´yeşil kartlı´ hastaları hastaneye kabul ettirebilmek için kaymakamlar, valiler, milletvekilleri hastane yetkililerine torpil yaptırmaya çalışırdı. ´lütfen yeşil kartlı hastayı kabul edin´ diye. Yeşil kartlıları hastaneye kabul ettirmek için ben genç bir kaymakam olarak başhekimlerle defalarca kavga ettim. Şükürler olsun! Türkiye çok iyi bir düzeye geldi. Fiziki anlamda yapılan, kazandırılan yüzlerce, binlerce hastanemiz oldu. Teknik anlamda da çok ileri düzeye geldik. Yetmedi ağız ve diş sağlığı, farklı farklı branşlarda hastaneler kuruyoruz. Ben huzurlarınızda tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanlarına yapılan yanlış davranışları kınıyorum. Türkiye´nin geldiği seviyenin asla Bandırma´da gerisinde kalmaz hatta en önde koşan ilçelerden bir tanesi olacak. Her gün bu şehirde sağlık için yeni bir şeyler sunuluyor. İnsanlarımızın bu zor anında yanında olabilmek için gayret sarf ediyoruz. Ben burayı bağışlayan Hikmet İşeri Bey´e de çok teşekkür ediyorum. Bandırmamıza ağız ve diş sağlığı merkezi hayırlı olsun."dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri baret takarak düğmeye bastı, ardından inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı