Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma bayanlar hentbol takımı 2. Lig´de

Bandırma bayanlar hentbol takımı 2. Lig´de

Bandırma´nın tarihinde okulda kurdukları bayanlar hentbol takımı ile iki yılda birçok başarıya imza atan ve çoğunluğunu köyden gelen öğrenci sporcularından oluşan...

Bandırma´nın tarihinde okulda kurdukları bayanlar hentbol takımı ile iki yılda birçok başarıya imza atan ve çoğunluğunu köyden gelen öğrenci sporcularından oluşan Şehit Bedir Karabıyık Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü, 2015-2016 sezonunda, Türkiye Deplasmanlı Bayanlar 2.Ligi´nde mücadele edecek.
Başarılarını, öğretmenevinde bir yemekle taçlandıran Şehit Bedir Karabıyık Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri ve sporcuları basın mensuplarıyla tanıştırıldı. Yemeğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu da katıldı. Pircioğlu, yemekte yaptığı konuşmada başarılı sporcuları kutlayarak şunları söyledi:
?Bu çocukların yaptığı iş çok önemli. Uyuşturucudan, kötü alışkanlıktan, bağımlılıklardan kurtulmak için konferanslar vermek, sosyal etkinlik, bunlar hepsi çok güzel, Ama hiçbiri sporun yerini tutmuyor. Sosyal sorumluluk projesini bu küçük yaşta omuzlamış ve almış götürüyorlar. Topluma örnek oluyorlar. Bu örnek davranışlarının karşısında biz de kaygısız kalmayacağız. Gençleri çok seviyoruz. Bunları kazanmak için sosyal sorumluluk projelerine, spora ağırlık veriyoruz. Bandırma´yı gençlerle yönetmek, kalkındırmak istiyoruz.´´
Okul Müdürü ve aynı zamanda Kulüp Başkanı olan Vedat Üçkun da konuşmasında, amaçlarının, Bandırma çocuklarına spor yaptırmak olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma´da bilhassa bayanların her dalda spor yapamadığı görüyoruz. Biz herkesin hentbolu sevip, bayanlar arasında yaygınlaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Hedefimiz önce Birinci Lig, ardından da, Süper Lig´e yükselmek, yetiştirdiğimiz 4-5 çocuğun ligde oynamasıdır. Her şeyden önce de, Bandırma çocuklarına spor yaptırmayı hedefliyoruz.?
Başkanlığını Okul Müdürü Vedat Üçkun´un, antrenörlüğünü, Kemal Taşkın, antrenör yardımcılığını Esra Ulu´nun yaptığı Şehit Bedir Karabıyık Orta Okulu Gençlik ve Spor Kulübü´nde şu sporcular bulunuyor: Şermin Bay, Simge Toska, Betül Acar, Gülçin Zeybek, Hilal Okyay, Semanur Ateş, Zelal Topçu, Dilara Dereli, Ayşe Selin Serenci, İlayda Uçar, Ceren Uyguner, Melis Çirkin, Miray Başer, Sevgi Sevmer, Sevgi Iramalı, Damla Özbilen, Büşra Celenci.
Bu arada, kulübün oyuncularından Zelal Topçu, Şermin Bay, Simge Toska ve Hilal Okyay´ın, 2001 doğumlular Kadınlar Hentbol Milli Takımı Gelişim Kampı´na davet edildikleri bildirildi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli