Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur:

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur:

?1/100 binlik planlar doğaya zarar vermemeli?

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, geçirdiği yeni bir operasyonun ardından evinde dinleniyor.
1 Kasım 2015 seçiminde partisi CHP´nin hem ülke genelinde, hem de Bandırma´da başarılı sonuç alacağına inandığını vurgulayan Onur, şunları söyledi:
?7 Haziran seçimi sonrasında vatandaşların oylarıyla verdiği koalisyon mesajını algılamayan AKP iktidarı hiçbir partiyle uzlaşmayınca yeni bir seçime gidiliyor. Partimizin, bu seçimde, 7 hazirandaki % 25´lik oy oranını % 31-32 bandına çekeceğini düşünüyorum. Yine Bandırma´daki oylarımızın ise 45-50 binleri bulacağını tahmin ediyorum. AKP´nin oylarının da ülke genelinde % 36-37´lere düşerek, bu partide çözülme gerçekleşeceği düşüncesindeyim. CHP, şu anda iktidara en yakın partidir. 1 Kasım seçimleri yine koalisyon ortaya çıkaracak gibi görülüyor. Türk insanı artık barış ve huzur istiyor. Bu ülke yıllardır acılarla boğuşmaktan bıktı.?
BANDIRMA´NIN GELECEĞİ
Mutlu ve huzurlu bir Bandırma yaratmak için ellerinden gelen çabayı harcadıklarına dikkat çeken Onur, Bandırma´nın, geleceğinin daha aydınlık olması için gerçekleştirilmesi gereken projeler konusunda da açıklamalarda bulundu. Bandırma´nın, katı atık projesini mutlaka yaşama sokarak, vahşi çöp depolamasından vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Onur, ?Bildiğiniz gibi, Sedat Pekel´in belediye başkanlığı döneminde, bu projeyi gerçekleştirmek için çevre belediyelerin de katıldığı bir birlik kurmuştuk. Şimdi bu projeyi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yaşama geçirmeli? dedi
Kent kanalizasyonun hâlen denize aktığı bir Bandırma´nın artık buna son vermesi gerektiğinin altını çizen Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, ?Kanalizasyon arıtma tesisi için Livatya bölgesinde 22 dönümlük alanı 70 dönüme çıkardık. Bandırma, kanalizasyon işini mutlaka çözmeli? diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/100 binlik planların bittiğini, ancak ilgili belediyelere danışılmadan hazırlanan bu planlar konusunda başta Bandırma olmak üzere yöredeki belediyelerin, açtıkları davaları kazanmakta olduklarını vurgulayan Onur, ?Biz, yapılacak yatırımların, doğaya ve insana zarar vermemesinden yanayız. İşte Erdek Körfezi ortada. Bu planların uygulanması, o yöredeki turizme büyük darbe vurur? dedi.
Cinçukuru projesinin yaşama geçirmek istediklerini belirten Onur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin isteği üzerine Malta Deresi projesini de ortaklaşa yapmayı planladıklarını açıkladı.
General Balcı Çamlığı´nın, Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Bandırma Belediyesi´ne tahsisini çok önemsediğini belirten Onur, ayrıca, Bandırma´nın tarihi eski dekanlık binasının da belediyeye tahsisini Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığından istediklerine işaret ederken, ?1924´te yapılan bu bina cumhuriyetle özdeşleşmiştir ve Bandırma´nın öz be öz malıdır. Bize verildiği takdirde Bandırma´daki 22 tarihi tescilli binadan biri olan bu yerin bir kent müzesi veya Bandırma Konservatuvarına dönüştürülebile ceğini düşünüyorum? değerlendirme sinde bulundu.
Bandırma´nın çıkarları konusunda AKP Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı´dan da destek isteyeceğini vurgulayan Onur, ?Sema hanım da bu kentin insanı. Bandırma´nın gelişmesi için uzatacağımız eli geri çevirmeyeceğine inanıyorum? dedi.
BANDIRMASPOR´U HERKES SAHİPLENMELİ
19 yıl süreyle Bandırmaspor yönetim kurullarında görev aldığını, hâlen yönetim kurulunda bulunduğunu belirten Onur, şunları söyledi:
?Aslında sezon, Bandırmaspor açısından iyi başlamıştı. Lig standartlarının üzerinde bir takım oluşturulmuştu. Belediyemiz de kulübe sahip çıkmıştı. Böylece de beklentiler yükselmişti. Ancak lige şanssız bir başlangıç yaparak, beklenmeyen yenilgiler aldık. Teknik heyet değişti. Orduspor deplasman galibiyetiyle kötü gidişe son verdiğimize inanıyorum. Ancak Bandırmaspor´da, henüz sezon başında olmamıza karşın alınan her sonuçlar, çok kötü bir şekilde sorgulanıyor. Bilhassa sosyal medyada sosyal medyada oyuncularımıza, yöneticilerimize ve antrenörlerimize hakarete varan sözcükler yazılıyor. Bunları doğru bulmuyorum. Herkes sağduyulu olsun ve kulübe destek sağlasın. Çünkü başka Bandırmaspor yok. Onu da kaybedersek, hepimiz çok üzülürüz.?
Amatör spor kulüplerinin de Bandırma´nın sporu için çok önemli olduğunun altını çizen Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, ?Ben, aynı zamanda 600 Evlerspor Kulübü´nün de başkanıyım. Yıllar önce kentimizde, 12 dolayında amatör kulüp vardı. Şimdi sadece üçü kaldı. Eski yıllarda amatör kulüpler fazlayken Bandırmaspor´da 5-6 Bandırmalı futbolcu forma giyerdi. Şimdi, amatör kulüplerin azalması nedeniyle bordo-beyazlı forma giyen Bandırmalı futbolcu da kalmadı? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false