Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Başkanı Mirza:

Bandırma Belediye Başkanı Mirza:

?Yaşama geçirmeyi planladığını Cinçukuru projesini çok önemsiyorum?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, yeni yatırımlar ve ilçeyle ilgili çeşitli sorunlar hakkında bilgi verdi.
YENİ PAZAR YERİ BİTTİ
KDV dahil yaklaşık 21 milyon liraya mal olan kapalı pazar yeri inşaatının tamamlandığına işaret eden Mirza, hâlen çevre düzenlemesi çalışmaları yapılan pazar yerinin açılışının 30 Eylül-30 Ekim arasındaki bir tarihte gerçekleştirileceğini açıkladı. Pazar yerine tezgah kuracak esnaftan, ?katkı parası? değil, belirli bir depozito almayı plânladıklarını vurgulayan Mirza, ?Biz, bu pazar yerinde tezgah açacak esnafa ortalama 40-50 bin liralık bir değer kazandırıyoruz. Bu yere ödeyecekleri parayı bir ev kirası gibi düşünsünler. Para onların. Üstelik çıkarlarken veya devrederlerken paralarını da geri alacaklar? dedi.
HOBİ BAHÇELERİ İHALE EDİLDİ
Bandırma-Edincik yolunun yanındaki ?hobi bahçeleri?nin ihalesinin 4 milyon 800 bin lira bedelle ihale edildiğini belirten Mirza, ?Burada toplam 280 adet hobi bahçesi yer alacak. Bu bahçeleri kaç liraya vereceğimiz konusunda henüz bir kararımız yok? diye konuştu.
CİNÇUKURU PROJESİ
Önümüzdeki dönemde ?Cinçukuru Projesi?ne ağırlık vermeyi plânladıklarına dikkat çeken Mirza, şunları söyledi:
?Yap-işlet-devret modeliyle düşündüğümüz bu projede, Bandırma´nın büyük ihtiyacı olan bin kişilik bir kültür merkezi de yer alıyor. Bu bölgeyi, ayrıca kafeteryaları, dükkanları ve yeşil alanları ile birlikte tam bir ?yaşam alanı´ olarak düşünüyoruz. Burada, 4 dönümlük bir arsayı ?yap-işlet-devret´ modeliyle veya kat karşılığı bir yatırımcıya da verebiliriz. Çok önemsediğim bu projeyi, görev sürem bitmeden tamamlamak istiyorum.?
YÜZME HAVUZU İÇİN YER ARIYORUZ
Bandırma´ya olimpik ölçülerde olmasa bile bir yüzme havuzu kazandırmak için uygun yer aradıklarını vurgulayan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Bunun yanı sıra hentbol takımı için bir de spor salonuna ihtiyacımız var? diye konuştu.
AÇIK HAVA TİYATRO PROJESİ
Sahildeki ?Tepe Gazino?nun altına bir açık hava konser alanı kazandırmak için de projeleri bulunduğuna işaret eden Mirza, ?Buraya yapmak istediğimiz 3500 kişilik konser alanının sondaj çalışmaları gerçekleştirildi ve olumlu çıktı. Ancak şimdi de, buradaki ağaçların kesilecek olması nedeniyle eleştiriler var. Burası, festivalimizin dışındaki etkinlikler ve bilhassa yaz konserleri için ideal bir sanat alanı olabilir? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu