Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediye Başkanı Mirza:

Bandırma Belediye Başkanı Mirza:

"2019´da, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seçimini kazanmamız sürpriz olmaz"

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ORC Araştırma Şirketi´nin, 30 büyükşehir belediyesi için yaptırdığı "Temmuz 2017 Yerel Yönetimler Memnuniyet Araştırması"nın sonuçlarını değerlendirdi.

Balıkesir´in AKP´li Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un, % 61,5´luk memnuniyetsizlik oranı ile 28. sırada yer aldığı anket hakkında düşüncelerini açıklayan Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
"Tabii, bu çeşit anketler her zaman yüzde yüz doğru sonuç vermez. Çünkü bazı araştırma şirketlerinin, bazı siyasi partiler, kurum ve kıruluşlar tarafından manipüle edildiğini biliyoruz. Ancak bazı anketlerden de yararlanmak gerekiyor. Bu anket, vatandaşların, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve belediyenin çalışmalarından memnun olmadığını ortaya koyuyor. Yani, 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimde Edip Uğur´un işi zor gözüküyor."
Edip Uğur´un başkanlığındaki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, bugüne dek Bandırma´ya hiçbir ciddi yatırım ve hizmeti olmadığına dikkat çeken Mirza, şunları söyledi:
"Edip Bey, her konuşmasında, Bandırma´yı uçuracaklarından, TEMATİK Park´tan söz ederek, bol bol umut dağıtıyor ama bugüne dek ortada hiçbir şey yok. Hep ´cek-cak´lı konuşmalar. Elle tutulur hiçbir yatırım ve hizmet görülmüyor. ORC Araştırma Şirketi´nin anketinde, ´Bu pazar seçim olsa, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?´ sorusuna vatandaşların % 40,4´ü AKP, % 35,5´i CHP, % 19,1´i ise MHP yanıtını vermiş. Buna göre, CHP olarak eğer iyi organize olabilirsek, 2019´daki yerel seçimde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanabiliriz. Bunu gerçekleştirmemiz sürpriz sayılmaz."
EYLÜLDE ANKET YAPILACAK
Bandırma Belediyesi olarak eylül ayında, Bandırma´da yeni bir anket yaptıracaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Dursun Mirza, şöyle konuştu:
"Bandırma´da, referandum öncesinde yaptırdığımız ankette, partimiz CHP´nin, 29 Mart seçimindeki oy oranını koruduğunu, CHP´nin oy oranının % 45, AKP´nin ise % 30-32 olduğunu gördük. Tabii, eferandumdan sonra bu oranın lehimize biraz daha arttığını düşünüyoruz. Eylül ayında yapacağımız referandumda vatandaşlarımıza yaptığımız hizmetlerden memnun olup olmadıklarını, bekledikleri yeni hizmetler hakkındaki düşüncelerini soracağız."
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false