Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Belediye Başkanı Mirza:

Bandırma Belediye Başkanı Mirza:

?Bandırma Belediyesi olarak feribot alabiliriz?

İstanbul Deniz Otobüsleri´nin (İDO)Bandırma´ya olan feribot seferleri haftanın bir gününe düşürmesi kamuoyunda büyük tepki topladı. Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, konuyla ilgili olarak Bandırma Ticaret Odası´nın da başvuruda bulunduğunu belirterek, seferlerin artırılması yönünde girişimlerin olduğunu söyledi.   

Yazar, ?İDO Genel Müdürlüğüne hem kaymakamlığın hem de Bandırma Ticaret Odası´nın talebini içeren bir dosya sunduk, sonucunu bekliyoruz.? dedi.
BELEDİYE DENİZ ULAŞIMI İŞİNE GİREBİLİR
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da seferlerin azaltılması konusunda, ?Bandırma Belediyesi ileride feribot alabilir? diyerek, deniz taşımacılığının kamu tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Mirza, ? Daha önce Bursa Büyükşehir´in BURULAŞ diye bir şirketi vardı. Onlar İDO´ya karşı BUDO´yu kurdu. Biz de görevden alınan başkanla görüşüyorduk, Bandırma´ya da bir tane koyabiliriz diye. O aşamadan bugünlere geldik hiç kalmadı. Deniz uçağı başlamıştı, rantabl olmadığı için kaldırıldı. Sanayimiz ve üniversitemiz gelişiyor. Hep beraber düşünmeliyiz. Yerel bir feribota ihtiyacımız olacak gibi görülüyor.?dedi.
FERİBOT, BİRÇOK İLÇEYE HİZMET VERİYOR
Daha önce feribotun İstanbul Belediyesine ait olduğunu aktaran Mirza, ?Özelleşmenin ardında daha fazla kâr daha fazla kâr anlayışı var. Zarar etmeye başladığında bu işi bırakıyor. Yolcu taşıma hizmeti bir kamu işi. İDO, bu hatta yazın günde 7-8 sefer yapıyor. Yazın kazandıklarını kışın kazanamadıklarına tutacak. İşte kamunun görevi bu ama özel şirketler bunu yapmıyor. Bunu bizim talep etme hakkımız var. O nedenle ben ?eylem yaparız´ diye gündeme getirdim. Bunu sadece Bandırma kullanmıyor, Erdek, Marmara, Gönen, Manyas, Susurluk gibi çevremizdeki ilçeler de kullanıyor. Bu Bandırma´nın cazibesini de ortadan kaldırıyor. Biz bu durumdan rahatsızız. Şimdi girişimler yapılıyor. Girişimler sonuçsuz kalırsa eylem de yapabiliriz? diye konuştu.
Haber: Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli