Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Belediye Başkanı Mirza: ?Öncelikli yeni projemiz Cinçukuru?

Bandırma Belediye Başkanı Mirza: ?Öncelikli yeni projemiz Cinçukuru?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, bundan sonra öncelikli ilk projelerinin ?Cinçukuru? olduğunu açıkladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, bundan sonra öncelikli ilk projelerinin ?Cinçukuru? olduğunu açıkladı.
Bu projenin bölgede bulunan iki tarihi yapı olan Pertevniyal Hastanesi ve Santral Kültür Merkezi binası nedeniyle Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu´ndan izin almayı gerektirdiğine işaret eden Mirza, şunları söyledi:
?Bu proje için Bursa Anıtlar Kurulu´ndan tam izin almak üzereydik ki, Bandırma olarak Balıkesir Anıtlar Yüksek Kurulu´na başlandık. Bu nedenle tüm izin işlemlerini yeniden başlatmak zorunda kaldık. Cinçukuru´na yatırım yapmak isteyen üç kuruluş var. Bursa´dan, Balıkesir´e bağlanmasak, altı otopark yapılacak bu kentsel proje çoktan yaşama geçirilmiş olacaktı.?
ESKİ TEKEL BİNASI
Adnan Menderes Caddesi üzerinde, yıllardır boş bulunan eski Tekel binasının yerini de değerlendirmek istediklerini vurgulayan Mirza, ?Eğer bürokratik engelleri aşabilirsek, burada özel bir satış merkezi ve bir otel yapmak istiyoruz. Bu merkezde, Bandırma´nın özel ürünlerinin satılmasını sağlayacağız? dedi.
TEMATİK PARK
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin eski başkanı Edip Uğur´un, Bandırma´ya ait bir yeri, ?Tematik Park? yapacağını öne sürerek kendisine aldığına dikkati çeken Mirza, şöyle konuştu:
?200 dönümlük bu yere sözüm ona bir tematik park yapacaktı. Tabii ki, bu konuda hiçbir ciddi adım atılmadı. Sonra bir de öğrendik ki, bu tematik parkın içinde bir de AVM projesi varmış. Edip Bey, bize bundan hiç söz etmemişti.?
SPOR SALONU
Bandırma´nın en büyük ihtiyaçları arasında spor salonu eksikliğinin bulunduğunun da altını çizen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi:
?Devlet, tüm isteklerimize karşın Bandırma´ya yıllardır spor salonu yapmadı. Bu nedenle salonumuzu ve yanındaki olimpik yüzme havuzunu kendimiz yapmak istiyoruz. Korozman bölgesindeki 13 dönümlük kendi yerimizde yapacağımız bu salon için özel bir proje uygulayacağız. Bölge, 6. Ana Jet Üssü´nün uçuş konisi içinde bulunduğundan, salonu 13,5 metre derine yapacağız.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli