Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun:

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun:

?Erdek, Gönen ve Manyas belediyeleriyle de yardımlaşma içindeyiz?

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, ilk basın toplantısını pandemi önlemlerine özen göstererek düzenledi.
Tosun, Bandırma Belediye Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Metin Ok´un yanı sıra bazı belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu, belediye nikah salonunda gerçekleşen basın toplantısında, 14 aylık görev süresi içinde gerçekleştirdikleri çalışmalar ve hizmetler, üç aydır yaşanan Covid-19 ile mücadele süreci ve Bandırma için düşündükleri gelecek vizyonu hakkında düşüncelerini açıklayıp, bilgiler verdi. 

TÜM VATANDAŞLARI KUCAKLIYORUZ
31 Mart yerel seçimini büyük bir farkla kazandıktan sonra parti rozetini çıkararak kendilerini partili-partisiz tüm vatandaşlar için hizmete adadıklarını belirten Tosun, ?Göreve gelir gelmez Bandırma´ya yapılacak çalışmaları belirleyecek stratejik planlama ekibini oluşturduk. Tabii ki, 2014´te, Balıkesir´in Büyükşehir olmasının ardından ilçe belediyelerinin önemli ölçüde ekonomik gelirleri Büyükşehir´e gitti. Göreve başladığımızda hemen tasarruf önlemlerini uygulamaya başladık. Çünkü Bandırmalının parasını en iyi şekilde, hizmete yönelik kullanmamız gerekiyordu. Buna paralel olarak, 10-12 yıldan beri çok eskiyip yenilenmeyen belediyemizin araç parkını yeniledik. 25 bin metre karelik alana çim ekerek yeşillendirdik. Komşu ilçemiz Gönen´e, 5 bin metre karelik alan için çim gönderdik. Erdek isterse oraya da vereceğiz. Komşu ilçelerimiz olan Erdek, Gönen ve Manyas ile de yardımlaşma ve dayanışma içindeyiz? dedi.
YENİ PROJELER
Belediye olarak önümüzdeki dönemde yeni projeleri yaşama geçireceklerini vurgulayan Tosun, şu bilgiyi verdi:
?Öncelikle kreşler yapacağız. Bu kreşlerimiz Levent ve 100. Yıl mahallelerimizde olacak. Eğitim destek evi, Tatlısu´daki engelli kampı ve butik oteli, öğrenci konuk evini yaşama geçireceğiz. Ordu Caddesi´ndeki eski öğrenci konuk evi binasını yıkıp yeniden yaparak kapasitesini 23´ten 150´ye yükselteceğiz. Bu yatırımların hepsinin şartnameleri hazır. İhaleye çıkma aşamasına geldi. Ama en önemlisi eskiden hizmet alımı ile yapılan bu projelerimiz, tamamen belediyemizin mimar ve mühendisleri tarafından hazırlandı.?
Tosun, belediye çalışanlarına her ay 4 milyon lira maaş ödediklerini belirtti.
KOVİD-19 SÜRECİ
Bandırma olarak Kaymakamlık ile birlikte Covid-19 ile mücadeleyi başarıyla yürüttüklerine işaret eden Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, şunları söyledi:
?Bu süreçte belediyemizden 45 kişilik bir ekip, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ev ihtiyaçlarını karşılayarak kendilerine evlerinde teslim ediyor. Ayrıca Kaymakamlığımızca kurulan vefa destek grubuna biz de entegre olduk. Kaymakamlığımızla birlikte bu süreçte işinden, ekmeğinden, dükkanından olan toplam bin 800 ihtiyaç sahibine, toplam bir milyonu bulan koli paketleri dağıttık. Belediye olarak çok önceden aldığımız 415 bin adet tek kullanımlık maskeyi, 332 bin 700 adet eldiveni vatandaşlarımıza dağıttık. Bandırma´nın dezenfekte edilmesi için 17 bin litre çamaşır suyu, 28 bin litre dezenfekte ilacı, 240 bin litre yüzey temizleyicisi kullandık. Başhekimleriyle görüşerek, ihtiyaçları doğrultusunda Bandırma, Erdek ve Gönen devlet hastanelerindeki entübe hastaları için toplam 80 adet solunum cihazı apereti aldık ki, bunun toplam maliyeti 100 bin liranın üzerindedir. Bandırma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte toplam 2 bin 742 kişiye koli yardımı yaptık. Belediye olarak ihtiyacı olan vatandaşlara 100-150 ve 200 liradan oluşan toplam 146 bin liralık alışveriş hediye çeki verdik. Bu konuda bize destek olan sanayici ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.?
ESKİ METEOROLOJİ BİNASI ALANI MESİRE YERİ OLACAK
Kovid-19 önlemleri nedeniyle 31. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali´ni iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Başkan Tosun, Paşabayır´da kurmak üzere pazar yeri aradıklarını, buldukları takdirde perşembe pazarını buraya taşıyacaklarını bildirdi. Eski meteoroloji binasının bulunduğu alanı mesire yeri ve yeşil alan durumuna dönüştürmek için belediyeye aldıklarını aktaran Tosun, ?Bandırma trafiğini de yeniden düzenlemek istiyoruz? diye konuştu.
BELEDİYEYE SON OLARAK ALDIKLARI PERSONEL KONUSU
Tosun, geçtiğimiz günlerde belediyeye, İŞKUR aracılığıyla 70 personel alırken, partizanca davrandıkları iddiaları hakkında ise şu açıklamayı yaptı:
?Üç aylığına park-bahçe ve sağlık hizmetlerinde görevlendirmek için İŞKUR´dan 120 geçici işçi istedik. İŞKUR, 60 işçi verebileceğini bildirdi. Biraz daha ısrarcı olunca bu sayı 70´e çıktı. Şu anda bu kapsamda 67 çalışanımız var. Bu işçiler için belediyemizin bütçesinden tek kuruş çıkmadı. Hepsinin maaşını İŞKUR ödüyor. İŞKUR, ?Eğer bu işçilerin çalışmalarından memnun olur ve devam ettirmek isterseniz, bundan sonraki dönemde maaşlarının yüzde 30´unu siz ödersiniz, geri kalanın maaşını biz veririz´ diyor. Belediyeye ait iki kafede halen 50 çalışanımız var. Yakında iki kafe daha açacağız ve böylece çalışan sayımız 100´e yükselecek. Buna bağlı şekilde elbette ki yeni işçiler alacağız. Benim, liyakatli çalışanlara ihtiyacım var.?
AKSAKAL´A NOHUT EKİLDİ
Kovid-19 ortamında tarımın öneminin bir kez daha ortaya çıktığının altını çizen Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, ?Bu bağlamda biz de, Aksakal Mahallemizdeki 10 dönümlük bir alana, 1 ton ürün alabileceğimiz, bin kişinin tüketebileceği şekilde nohut ektik. Buna bir çeşit deneme üretimi de diyebilirsiniz. Bandırma Ticaret Borsası ve Bandırma Ziraat Odası ile işbirliği içinde bu faaliyetlerimizi, bir kooperatifçilik anlayışı içinde geliştirmek istiyoruz? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli