Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Belediye meclisi toplandı

Bandırma Belediye meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı Salı akşamı belediye meclis toplantı salonunda yapıldı.

Bandırma Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı Salı akşamı belediye meclis toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıda 3´ü gelen evrak olmak üzere toplam 20 gündem maddesi oylanarak karara bağlandı. Bazı gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. Gündem maddelerin içerisinde, Pazaryeri yer tahsisleri ve pazarcı esnafından alınacak ücretler gündeme geldi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza, açılış konuşmasında basında kendisi hakkında çıkan haberlerle ilgili bilgi verdi.
Mirza ?Ekspres Gazetesi´nde çıkan ?Bir ihbar mektubu ve düşündürdükleri ? yazısı ile ilgili bundan 8 ay önce ihbar mektubu Başbakanlığa gönderilmiş, bunun üzerine Başbakanlık müfettişi gelerek birçok arkadaşla görüştü. Müfettiş, bana ?bunlar dedikodu, somut bir şey içermiyor ?diyerek ayrıldı. Yine bu minvalde içerik biraz daha değiştirilerek Müfettiş Süleyman Türk buradayken postane yoluyla mektup gönderilmiş. Oradaki otel görevlisi müfettişi telefonla arıyor ´böyle bir mektup var ?diyor. Tabi bu Başbakanlığa gönderilen de otele gönderilen de Alp Bostancı (AKP Bandırma İlçe Başkanı) adıyla gönderiliyor. Otel görevlisi müfettişi arayıp bu ?isimle gönderilen bir mektup var´ diyor. İadeli taahhütlü mektubu´ müfettiş ben bu ismi tanımıyorum ?diyerek kabul etmiyor. Buda otel görevlisi tarafından imza altına alınıyor, ihbar mektubunu kimlerin göndereceğini sizlerin yorumuna bırakıyorum.? dedi.
Adı ile gönderilen ihbar mektubu ile ilgili konuşan Alp Bostancı ise, ?Üslup olarak her şeyi açıkça konuşmayı benimsediklerini belirterek haklıyla haksızı ayırabilecek kapasitemiz var. 15 Temmuzda bunu herkese gösterdik. Seviyemizi bozmadık. Bizim üslubumuz da konuyu çirkinleştirmek yoktur. Eğer Mirza ile ilgili anlatacağım bir şey varsa çıkar anlatırım. Eğer basın kanalıyla bir şeyi yapmak istiyorsak basın toplantısı yaparız. Biz Bandırma´da hancıyız, yolcu değiliz. Kim olursa olsun düşünce özgürlüğüne inanmış insanlarız. Bu mesele ortaya çıktığında benim boyutlarımı aşan bir konudur. Sizle ilgili iddiaların ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Ben gidip savcılığa suç duyurusunda bulundum. Şu an iş hukuka dönmüştür. Postane kayıtlarından zarfı kimin verdiği ortaya çıkacaktır.? dedi.
Mirza da, müfettişin gelip incelemelerde bulunduğunu belirterek, ?Herhangi bir şey çıkmadı. Bizim adalet karşısında boynumuz kıldan ince, adalete inancımız sonsuz, bunu yazanlara da hodri meydan diyoruz.? şeklinde konuştu.
Haber: Tufan Dalgıç



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli