Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi ağırlıklı olarak imar düzenlemelerinin yer aldığı 8 ve 4 de gelen olmak üzere toplam 12 gündem maddesiyle mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Bandırma Belediye Meclisi ağırlıklı olarak imar düzenlemelerinin yer aldığı 8 ve 4 de gelen olmak üzere toplam 12 gündem maddesiyle mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi.
Meclisin açılışında gündem dışı konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, ? Bugün, eksikler ve değişiklikler var. Üç meclis üyesi arkadaşımız biliyorsunuz istifa etti. Aday adayı arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Biz de seçim kuruluna yazdık ve davetleri yolladık. CHP´den Nüvit Erten ve Neşe Erdem, AKP´den Asiye Bilgin geldi. Bilgin, mazeret dilekçesi yollamış biz davetini yollamıştık.? Dedi.
Meclis üyeliklerinden istifa eden üyeler nedeniyle komisyon üyeliği seçimleri gerçekleşti ve gelen evrakta yer aldı. Plan- bütçe için bir, inceleme araştırma komisyonu için iki kişi belirlenecek.
Mirza, açıklamasında, ?Bandırma´da köpek popülâsyonunun artması gibi bir sorun var. Hayvan severler ile bu konuda birlikte çalışıyoruz.? diye konuştu.
MİRZA :?BANDIRMA OLARAK ÇİLEYİ BİZ ÇEKİYORUZ?
Süper Online kazıları da meclis toplantısında tartışma konusu oldu. Belediye Başkanı Mirza, teknolojiye ve yatırıma karşı olmadıklarını ancak koordineli çalışmak istediklerini vurgularken, ?Bütün yolların, yeşil alanların çalışmasını yapıyoruz. Levent Mahallesi´nde yeşil alanı önemsiyoruz ve burayı bir an önce yapmak istiyoruz. Atatürk parkımız çalışmamızdan ve ışıklandırmalardan son çok güzel oldu. Geçen akşam gittim, bütün masalar doluydu. Vatandaşlarımız için barbeküler yaptık. Süper Online kazılarını yapıyoruz. Ancak bu kazılar bizi üzüyor. 80-90 kilometre kazılacak. Biz kurumlar olarak çatışmak istemiyoruz. Eskiden gelip bizden izin alırlardı. Ne kadar kazı yapacaklarını bilir hepsine bir anda izin vermezdik ve üzerini kendimiz tamir ediyorduk. AYKOME´ye geçtikten sonra onlar birçoğuna izin veriyor. Yönetmeliklere göre yerel belediye ile birlikte çalışmaları gerekir. Ayrıca bizim denetim yapmamız gerek. Maalesef bizden izinsiz yapılıyor. En önemlisi buranın kapatılmasıdır. Önlem yok, çok sayıda su patlağı var. Diğer hatlara da zarar vermeler var. Vatandaşlarımız şikâyetlerini bize yapıyor. Biz, Bandırma olarak bu çileyi çekiyoruz. Bir de suçlanıyoruz. Biz AYKOME´ye uymadıkları, habersiz kazdıkları için 41 bin lira para cezası kestik. Ayrıca sulh hukuk mahkemesine başvurduk. Büyükşehir´den de ?koordinasyona gerek yok´ deniyor. BASKİ de bu konuda şikâyetçi, onların da su hatlarını patlatıyorlar.? dedi.
?FESTİVAL İPTAL YARIŞMALAR DEVAM?
Başkan Mirza, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
?Kazılan yerlerin 4´te 1´i kaldı, 4´te 3´ünü yaptık. Her yerde bu tamiratlar devam ediyor. Festivali eylül ayı sonuna bıraktık ancak festival kapsamında yapacağımız yarışmalar devam ediyor. Cumartesi günü herkesi hobi bahçesine davet ediyorum 200 bahçemiz sahiplenildi, 90 adet kaldı. Çok güzel bahçeler yapılmış. En güzel bahçe yarışması da düzenleyeceğiz. 16 mayısta Ramazan başlıyor. Eskiden nasıl
yapıyorsak Ramazan etkinliklerimizi yapacağız. Dolu dolu bir program olacak. İftar yemeklerimiz yine Bandırma Ortaokulu önünde yapılacak hepinizi bekliyoruz.?
EVYAPAN OKULUNUN İMAR DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİNE RET
Büyükşehir meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Şerafettin Engüdar, Evyapan İlkokulu alanının ticari alana çevrilmesi talebinin reddedildiğini belirtirken, ? Evyapan alanının ticari alana dönüştürülmesi için mal müdürlüğü talepte bulundu. Bunun yapılması için 400 metre yakınında bir başka eğitim alanı olmaması nedeniyle biz bunu reddettik.?dedi. AKP´li Yılmaz Özdemir de, ?Burası, 5000´lik plan değişikliğine giriyor. Bunu Büyükşehir yapacak. Bizim bu alanda yetkimiz yok diye düşünüyoruz.?diye konuştu. Mirza, Özdemir´i, ? Bu bölgeler Bandırma´nın yerleridir. Bu işi Bandırma´nın değildir demeyi doğru bulmuyorum? yanıtını verdi. Mal Müdürlüğünün talebi oy çokluğuyla reddedildi.
BELEDİYEYE AİT YERLER TİCARİ ALANA ÇEVRİLDİ
Toplantıda, hal binası otopark ve yeşil alandan çıkarılarak ?ticari alan? olarak değiştirildi. Belediye Başkanı Dursun Mirza, ? Burada yapımı planlanan otopark ve yeşil alan Cincukuru´na kaydırıldı. Planda hal binası altı otopark üstü yeşil alan. Zaten Cincukuru´nda yeşil alan ve otopark yapılacak. Burayı ticari alan olarak değerlendirebiliriz ?dedi. İmar değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi. 6. gündem maddesinde Tekelden alınan Ordu Caddesi ve Adnan Menderes meydanında bulunan alanların kongre merkezi olan imar durumları, ?ticari alan?a çevrildi. Mirza, ?Biz eski tekel alanlarını ticaret alanlarına çevirerek Bandırma´nın geleceğine yönelik alanlar olarak değerlendirmek istiyoruz. İDO karşısında oteli ve alışveriş alanlarıyla bir yer planlıyoruz. Şehir dışından gelenlerin burada vakit geçirmelerini istiyoruz, bu nedenle bu değişikliği gündeme getirdik.? dedi. Ticari alan değişiklik teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıda, izinsiz kazılar için uygulanacak ceza miktarı da belirlendi. Buna göre izinsiz kazılara ceza yağacak. İzinsiz kazılarda AYKOME tarifesinin yüzde 10 fazlası alınması toplantıya ara verilerek toplanan tarife komisyonunda belirlenerek, mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.
Haber :?Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli