Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi´nin Kasım ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın başkanlığında yapıldı.

Toplantıda 9 gündem 3 gelen evrak olmak üzere 12 madde görüşüldü.
Gelen 3 evrakta bulunan maddeler konusunda bilgi veren Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Neşe Erdem´den boşalan ?Araştırma İnceleme Komisyonu´na üye seçimi yapacağız. TEDAŞ´ın yüksek güç laboratuvarının planlanması konusunda talebi var. Çok güzel bir yatırım. İnşallah Bandırma´mıza hayırlı olur. Şehir mezarlığında polis şehitliği için yer ayırmıştık artık asker-polis aynı şehitliğe defnedilecek. Biz de bunu iptal edeceğiz. Bizim ayırmış olduğumuz yerin bir anlamı kalmadı. ? dedi. 6 maddede imar değişiklik kararlarının yer aldığı meclis toplantısında ilgili maddeler oy çokluğu veya oy birliği ile kabul edildi.
LİVATYA HER HAFTA TEMİZLENİYOR
Geçen bir ayda yapılan çalışmalar konusunda bilgi veren Mirza, ? Kaşifacar Caddesi´ni açtık. Burada 3 zabıtamızı görevlendirdik. Araçlara, seyyarlara ve esnafın kaldırımlarını işgaline müdahale ediyor. Üniversite öğrenci grupları ile birlikte projeler yapıyoruz. Onlara katkılar veriyoruz. Geçtiğimiz ayda çok sayıda öğrenci topluluğu ziyaretimize geldi. Bizlere taleplerini ilettiler. Bir ay boyunca kültür turlarımız devam etti. Belediye şirketimize geçen işçiler ile bir kez daha sözleşme imzaladık. Tüm çalışanlarımız bir kez daha sendikalı oldular. Livatya sahili mutlaka haftada bir kez temizleniyor. Haberiniz olsun. Molozlar ekiplerimizce temizleniyor. Adnan Menderes meydanındaki havuzu esnafımıza danışarak kaldırdık. Havuzda yüzen çocuklar, tehlike yaratıyordu. Atatürk anıtının açılışı 10 gün gecikecek. Ay sonunda açacağız. Atatürk Caddesi yeni haline getirdi. İnönü Caddesi çalışması başladı. Cuma günü de bir şerit bitecek. Emniyete kadar çift geliş-gidiş olacak. 3 yere de yaya geçidi yapacağız. Ayrıca orta refüjü de tel ile kapatacağız. ?
?KAZILAR VATANDAŞIN 1. SORUNU OLDU?
Yol kazılarının hâlâ Bandırma´nın birinci sorunu olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´da 5-6 kurum tarafından Bandırma Belediyesi´ne haber verilmeden yapılan kazıların önemli bir sorun durumuna geldiğini aktardı. Belediyenin 6 ekip kurarak kazıları kapatmak için çalışmalar yaptığını belirten Mirza, ?Çukurlar, kazılan yerler ne yaparsak yapalım değişmiyor. Vatandaşın birinci şikâyeti kazılan yollar. Daha önce yaptığımız anketlerde bu sorun 3´ncü sıradaydı ancak şimdi birinci sıraya yükseldi. Biz de bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Yeni Yenice mahallemizin düğün salonu yapımı tamamlanmış olup geçici kabulü yapılmış ve çevre düzenlemesi de gerçekleştiriliyor.? dedi.
Neşe Erdem´den boşalan İnceleme ve Araştırma Komisyonuna CHP´li Nusret Ekiztaş oy birliği ile seçildi.
Aralık ay olağan belediye meclis toplantısının 6 Aralık 2018 günü saat 19.00 yapılacağı açıklandı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli