Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırmanın depremselliği anlatıldı

Bandırma Belediyesi´nin şubat ayı toplantısı, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´un başkanlığında yapıldı.
PERTEVNİYAL HASTANESİ ÜNİVERSİTENİN
İhsaniye Mahallesi´nde bulunan tarihi eski Pertevniyal Hastanesi´nin bulunduğu alan ?Sağlık Tesis Alanı? olarak değiştirildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, bu hastaneyi müze yapmak için kendilerinin de istediğini, ancak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne verildiğini belirterek, ?Şimdi bu binanın onarım ve röleve çalışmalarını, Valilikten bize ayrılan ödenekleri kullanarak biz yapacak ve üniversitemize vereceğiz? dedi.
DEPREM RAPORU OKUNDU
Bandırma Belediyesi Deprem ve Doğal Afet Komisyonu´nun, Bandırma ve yöresinin depremselliği konusunda hazırladığı raporu komisyon başkanı, İYİ Parti meclis üyesi Eren Ülkü okudu. Ayrıntılı raporda, Bandırma ve yöresinde diri faylar bulunduğuna dikkat çekilerek, deprem yönetmeliğinin yeterince uygulanmadığına ve gerekli denetimlerin titizlikle yapılmadığına dikkat çekilerek, Balıkesir´deki gibi Bandırma´da da bir AFAD Koordinasyon Merkezi kurulması gerektiğine işaret ediliyordu. Belediye Başkanı Tolga Tosun da, Balıkesir´de bulunan AFAD´ın, Bandırma gibi büyük ilçelerde de kurulması gerektiğini vurguladı.
Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok da böyle bir kuruluşun gerekliliğinin altını çizerek, deprem konusunun siyaset üstü olarak değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.
ÜMİT DURUKAN´A 3 GÖREV BİRDEN
CHP Bandırma ilçe başkanlığına aday olduğu sırada Bandırma ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliklerinden istifa eden Dr. Selim Panç´ın yerine, Bandırma Belediye Meclis üyeliğine getirilen Ümit Durukan da meclisteki ilk toplantısına katıldı. Durukan, daha önce Panç´ın yürüttüğü Çevre ve Sağlık Komisyonu ve İnceleme Araştırma Komisyonu üyeliklerine getirilirken, ayrıca Sağlıklı Kentler Birliği´nde Bandırma Belediyesi´ni temsil etmekle görevlendirildi.
BELEDİYE MÜLKLERİNDEKİ KİRACILARIN TALEBİ
Bandırma Belediyesi mülklerinde bulunan kiracıların, 2020 yılı kira bedellerinin değerlendirilmesi konusundaki karma komisyon raporu da okundu. Raporda, yasa ve yönetmeliklere göre bu mülklerde TÜFE´nin öngördüğü artışa uymak
zorunluluğu bulunduğu belirtilerek, 2020 yılı içinde bu mülklerde kiracı olarak oturanlara yüzde 18,27´lik artış yapıldığı bildirildi.
TUNÇ BAŞARAN´IN İSMİ KÜLTÜR MERKEZİNE VERİLDİ
Mecliste, sahil bandında bulunan Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nin isminin değişmesi de görüşüldü.
Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, bu kültür merkezine, annesi ve babası Bandırmalı olup, yaşamının son 10 yılını Bandırma´da geçiren, 15 Aralık 2019´da yaşamını yitiren Türk sinemasının ünlü yönetmeni Tunç Başaran´ın isminin verilmesinin uygun olacağını belirterek şunları söyledi:
?Vefat ettiğinde ailesi, onu İstanbul´da defnetmek istedi. Ancak biz, annesi Pakize Başaran ve Tunç Başaran´ın kardeşi Meriç Başaran ile konuştuk. Kendilerine, Tunç Başaran´ın Bandırma için önemli bir değer olarak gördüğümüzü belirterek, onu burada defnedip ismini yaşatmak istediğimizi anlattık. Onlar da uygun görünce Bandırmaya defnettik. Önceki yıllarda, Bandırma Belediyesi´nin düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalleri´nde birlikte çalışarak onun deneyimlerinden yararlanmıştık. Şimdi, bu kültür merkezimize onun ismini vermek istiyoruz. Bu merkezimizde onunla ilgili küçük bir müze de kurmayı planlıyoruz. Ayrıca ölüm yıldönümlerinde onu mezarı başında anacağız.?
Tosun´un konuşmasının ardından, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nin ismi, oybirliğiyle ?Bandırma Belediyesi Tunç Başaran Kültür ve Sanat Merkezi?ne dönüştürüldü.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli