Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Belediyesi BASKİ kazılarına öfkeli

Bandırma Belediyesi BASKİ kazılarına öfkeli

Bandırma´da BASKİ tarafından kazıldıktan sonra üzeri kapatılmadan bırakılan yollar, vatandaşlar tarafından tepki topluyor.

Şehir içinde ve kırsal mahallelerde kazılan yollar yüzünden kent çamur gölüne dönerken, vatandaşların ve araçların yolları kullanamaz hale gelmesi halkın sabrını taşırıyor.
Yeni Ziraatli Mahallesi´nde altyapı çalışmaları nedeniyle kazılan köy içi yolları, yağışlar sonrasında çamur deryasına döndü. Köy halkının çizmelerle bile güçlükle yürüdüğü yollar, köylülerin günlük yaşamını zorlaştırıyor.
Bunun yanında BASKİ´nin şehir içinde de kazıları devam ediyor. Son olarak 600 Evler Mahallesi 1207 Sokak´ta kazılan yol, BASKİ tarafından üstün körü kapatıldı. Çamura bulanan sokakta yaşayan vatandaşlar, yetkililerin duruma el koymasını bekliyor.
Paşakonak Mahallesindeki 1019 Sokak ile 1020 Sokak birleşimindeki alan, yine BASKİ tarafından kazılarak parkeleri bir köşede yığılı bir vaziyette kaderine terk edilmiş durumda. Çalışkanlar Mahallesi iç sokaklarında kazılan yollar ise kapatılmayarak vatandaşlar mağdur bırakılıyor.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Göreve geldiğimiz günden beri, sorunsuz bir Bandırma için tüm ekiplerimizle çalışıyoruz. Yaklaşık iki yıldır, neredeyse tüm yolları asfalt ve parke kapladık. Kentimizde bozuk yol, kırık dökük kaldırım bırakmadık. Büyükşehir´e bağlanmamızla birlikte birçok konuda olduğu gibi BASKİ tarafından kazılan yolların onarımı ile ilgili sıkıntılar meydana geldi. Belediyemizi bilgilendirmeden kazılan yollar, öylesine kapatılarak ya da öylece bırakılarak halkımız mağdur ediliyor. Halkımızın çektiği çile yetmezmiş gibi bir de sorunun kaynağı Bandırma Belediyesiymiş gibi bir algı oluşturuluyor. Kentimizde yapılan tüm kazı ücretleri Bandırma Belediyesine değil, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı AYKOME´ye ödeniyor. BASKİ yetkililerini birçok kez uyarmamıza rağmen karşı taraftan hiçbir uzlaşmacı tavır ile karşılaşmadık. Halkımız isyanda, vatandaşımız zor durumda. BASKİ yetkililerini acilen kazdıkları yolları yapmaya davet ediyorum.? dedi.
Haber Merkezi

/resimler/2016-2/2/1710078075747.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli