Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediyesi, engelliler için araç şarj istasyonu kurdu

Bandırma Belediyesi, engelliler için araç şarj istasyonu kurdu

Bandırma Belediyesi tarafından, akülü araç kullanan engelliler için araç şarj istasyonu kuruldu.

Bandırma Belediyesi tarafından, akülü araç kullanan engelliler için araç şarj istasyonu kuruldu.
?Güneş Enerjili Şarj İstasyonu?nda akülü araçların şarj edilmesinin yanı sıra cep telefonları da şarj edilebilecek.
Bandırma Cumhuriyet Alanı´na kurulan, Güneş Enerjili Şarj Dolum İstasyonu´nun, ilçede faaliyet gösteren Engelliler Derneği´nden gelen talep üzerine hizmete sokulduğu öğrenildi.
Bandırma´da faaliyet gösteren Engelliler Derneği görevlileri ?Şarj dolum istasyonunu talebimizi başkanımıza ilettik. Uzaktan gelen arkadaşlarımız vardı. Çarşıda akülü araçlarıyla gezerken şarjları bitiyor. Aynı şekilde cep telefonlarında da şarj sıkıntısı yaşanabiliyordu. Kendi şarj aletlerini yanlarında taşımak zorunda kalıyorlar. Ya da herhangi bir dükkandan rica ediyorlardı. Bazen dükkanlarda müsait olmuyor. Esnaf arkadaşlarıda rahatsız etmeme adına biz bu talebimizi belediye başkanımıza dile getirdik. Sağolsun bu konuda her zaman yanımızda olduğunu hissettirdi. Talebimizi fazla süre geçmeden kısa süre içerisinde şarj dolum istasyonunu hediye etti. Arkadaşlarımız kullandıkları araçları ve cep telefonlarını hızlı bir şekilde şarj edebilecek. Artık herhangi bir güvenlik sıkıntısı yaşamayacaklar.? diye konuştu.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ise yaptığı açıklamada ?Maddi değerinin çok büyük olmadığı manevi değerinin bir hayli fazla olduğu düşündüğümüz Bandırma Belediyesi´nin bir hizmetini daha burada engelli kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz.Akülü araç vermekle bu işler bitmiyor. Yine arkasından yeni talepler geliyor. Bunlardan bir tanesi de kardeşlerimiz evinden çıkıyor. Bazıları şehrimizin dış tarafında oturuyor. Uzun süre araçlarını çalıştırdıkları zaman çarşının ortasında araçlarının aküsü bitiyor. Akülü araca binmiş olmasının hiçbir esprisi o zaman kalmıyor. Bunu şarj etmek lazım, şarj ederken nasıl yapmak lazım? Evdeki şarj cihazları gibi değil. Daha hızlı şarj ediyor. Şuanda bu şarj cihazımızın evde yaptığımız şarjların 3 katı daha hızlı şarj yapabilen bir cihazımız. Bu cihazımızı kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz.? şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false