Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Belediyesi eski Başkanı Dursun Mirza:

Bandırma Belediyesi eski Başkanı Dursun Mirza:

?Mülk satışlarına yatırıma dönüşmesi koşuluyla evet?

Bandırma Belediyesi´nin önceki başkanı Dursun Mirza, Bandırma hakkında düşüncelerini açıkladı.
MUHARREM İNCE OLAYI
Cumhuriyet Halk Partisi´nden istifa ederek, ?Memleket Partisi?ni kurmak için çalışmalarını başlatan Muharrem İnce ile ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
?Muharrem Bey´in hak, hukuk, adaletli bir parti yönetimi ve parti içi demokrasi söylemlerini doğru buluyorum. Çünkü partilerde demokrasi olmazsa ülkede demokrasinin gerçekleşmesi beklenemez. Ancak CHP için böyle ayrılıklar ve yeni parti kurma çalışmalarının doğru olup olmadığı konusunda tereddütlerim var. Tabii ki, partiden ayrılanlar ve o partinin yöneticilerinin birbirlerini hainlikle suçlamalarını da doğru bulmuyorum. Sayın İnce´nin hareketini şu anda izlemekle yetiniyorum. İleride bu partide yer alıp almamam konusunda şu anda beni bağlayıcı hiçbir şey söylemem. Halen mensubu olduğum partim CHP´nin, ?Millet İttifakı´nı sürdürmesi ve 18 yıldır süren AKP iktidarına son verilmesini diliyorum.?
BİROL ŞAHİN´İ BALIKESİR DE, BANDIRMA DA CİDDİYE ALMASIN
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde AKP sözcüsü olarak görev yapan Av. Birol Şahin´in, sürekli Bandırma Belediyesi´ni eleştirmesinin de ciddiye alınmaması gerektiğine dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:
?Bu arkadaşın geçmişine iyi bakmak gerekir. Bir zamanlar Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´un yanında yer alıp onun tetikçisi olarak hareket eden, ancak Uğur´un daha sonra başkanlıktan ayrılmasıyla onun dönemini eleştiren Birol Şahin´i çok iyi tanıyorum. Edip Uğur´un başkanlık döneminde ben de Büyükşehir Belediye Meclisi´nde, partimin grup sözcüsüydüm. Birol Bey, zaman zaman kürsüden böyle çıkışlar yapar, ben de daha sonra kürsüden onun ağzının payını verirdim. Birol Şahin, her şeyi kendine yontar, olayları çarpıtır ve doğruları söylemez. Hiçbir zaman Şahin´i ciddiye almadım. Balıkesir ve Bandırma da almasın.?
SATIŞLARA EVET AMA PARANIN HİZMETE DÖNMESİ KOŞULUYLA
Bandırma Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu süre içinde kendilerinin de belediyenin mülklerini satarak, yatırımlara ve Bandırma´ya hizmete dönüştürdüklerini belirten Mirza, şöyle konuştu:
?Şu anda da Tolga Başkan döneminde belediyenin mülkleri satılıyor. Bunu doğal karşılıyorum. Ancak bu satışlarda ince eleyip sık dokumak ve çok dikkatli olmak gerekir. Özellikle Bandırma için çevresel sorunlar yaratabilecek yatırımlara yönelecek kişiler ve kuruluşlara satış yapılmamalıdır. Örneğin benin dönemimde ?Kale Grup? için yer sattık ama ?Akdeniz Kimya´nın kirlilik yaratabileceği endişesiyle onlara satış yapmadık.?
MARMARA OSB KONUSUNDA ENDİŞELİYİM
Bandırma yakınında kurulmasına çalışılan Marmara Organize Sanayi Bölgesi konusunda son aylarda endişelenmeye başladığına işaret eden Dursun Mirza, şunları aktardı:
?Başkanlık görevim sırasında yakınımızda kurulacak bu bölgenin yapılması için devletin kararlı olduğunu, olayın boyutunun bizi aşacağını gördük. Bu nedenle hiç olmazsa biz de yönetimde yer alıp, denetim sağlayabileceğimiz düşüncesiyle hareket ederek yönetimde yer aldık. Ancak bu sanayi bölgesi için tek koşulumuz, en çok 2200 dönümlük, ikinci derece tarım arazisi olan bu bölgede haddehane ve yüksek fırın olmaması, sadece makine imalatı ve montajı yapımı gerçekleştirilmesiydi. Ancak son gelişmeleri endişeyle izliyorum. Çünkü bu sanayi bölgesinin 40 bin dönüme çıkarılacağı, her çeşit sanayinin yer alacağı söylentileri beni endişelendiriyor. Bu arada bölgede yerleri olan vatandaşların yerlerinin, kamulaştırılarak ellerinden küçük paralarla alınmaya çalışıldığı izlenimini de ediniyorum.?
BANDIRMA YATIRIM FAKİRİ
Bandırma´nın yaklaşık 20 yıldan beri devletten ciddi bir yatırım alamaması nedeniyle ?yatırım fakiri? durumuna geldiğine dikkati çeken Mirza, ?Bandırma, birçok yatırımını yıllardır kendisi yaptı. 5 yıllık belediye başkanlığı dönemimi de hiç mütevazı davranmama gerek duymadan başarılı buluyorum. İşte kapalı pazar yerimiz ve sosyal yaşam alanımız, General Balcı Çamlığımız, güneş enerji santralımız dahil Bandırma´ya 40 yıldır verilemeyen hizmetleri ve yatırımları 5 yılda kazandırdık. Nüfusu 160 bini bulan Bandırma´mıza 5 bin kişilik yeni bir spor salonu kazandırılacaktı. Bu yatırımdan da vazgeçildi. Bandırma, sportif yatırımlar açısında da çok fakir. Oysa Balıkesir´de çok sayıda spor tesisi, futbol sahaları bulunuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları, bugüne kadar Bandırma´yı, hizmet edecekleri konusunda hep çocuk gibi kandırdılar. Hani Bandırma´ya sahil bandı, asfalt plent tesisleri verilecekti. Sahil bantlarının, o ilçenin malı olması kadar doğal bir şey olabilir mi? Benim dönemimde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sahil bandımızda festival etkinlikleri, Ramazan eğlenceleri bile yapmamıza engel olmaya çalıştı.? Devamı Yarın



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı