Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Belediyesi, kendi enerjisini kendisi üretiyor

Bandırma Belediyesi, kendi enerjisini kendisi üretiyor

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Belediyesi´ni ?Kendi enerjisini kendi üreten? belediyeye dönüştürdü.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Belediyesi´ni ?Kendi enerjisini kendi üreten? belediyeye dönüştürdü.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, hayata geçirdiği akılcı projelerle, modern çağın gerekliliklerini yerine getirmekle beraber diğer belediyelere de öncü olmaya devam ediyor.
Mirza´nın projelerinden en önemlisi, günümüzde tüm dünyanın kullanmaya başladığı çevre ve doğa dostu yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen Güneş Enerji Santrali´ni Bandırma Belediyesi´ne kazandırmak oldu.
Bandırma İlçesine 11 kilometre mesafedeki Erikli Mahallesi´ne kurulan Güneş Enerji Santrali ile Bandırma Belediyesi kendi harcadığı elektrik enerjisini yine kendisi karşılayabilecek duruma geldi.
Erikli Mahallesi´nde tarım yapmaya elverişli olmayan 19. 553 metrekarelik arazi üzerine 1134 kWp ? 999 kWe´lik üretim gücüne sahip, 270W´lık 4200 adet paneli bulunan Güneş Enerji Sistemiyle, Bandırma Belediyesi kendi harcadığı elektrik enerjisinin % 90´lık gibi büyük bir bölümünü karşılayabiliyor.
Şubat 2018 ayı içerisinde faaliyete giren santral şu ana kadar 1.417.754 KWh´lik elektrik enerjisi üretirken Bandırma Belediyesinin 1.100.796 TL´lik elektrik harcamasının da önüne geçmiş oldu. Bir yılsonunda 1 milyon 500 bin kWh´lik enerji üretmesi beklenen sistem sayesinde, Bandırma Belediyesi yaklaşık 1 milyon 200 bin TL tasarruf edecek.
Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Mirza, ?Özellikle gelişmiş ülkelerde fosil yakıt yerine yenilenebilir enerji kullanılmaya başlandı. Biz de Bandırma Belediyesi olarak dünyada yaşanan bu değişim ve gelişime kayıtsız kalamayarak örnek bir projeyi hayata geçirdik. Güneş Enerjisi Santrali projesiyle hem temiz enerji üretiyoruz, hem doğayı koruyoruz, hem de belediyemizin elektrik giderlerinin çok büyük bir bölümünü karşılayabiliyoruz. Yaptığımız işle gurur duyuyoruz ve tüm belediyelere örnek teşkil etmesini istiyoruz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli