Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Belediyesi ?Kültür Turları´ yeniden başladı

Bandırma Belediyesi ?Kültür Turları´ yeniden başladı

Ülkemizin tarihi, kültürel ve doğa güzellikleriyle tanınmış illerinin kentimizdeki vatandaşlarımız tarafından daha yakından tanınması amacıyla Kültür Turları kapsamında düzenlenen Çanakkale Turları, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´un talimatıyla

Ülkemizin tarihi, kültürel ve doğa güzellikleriyle tanınmış illerinin kentimizdeki vatandaşlarımız tarafından daha yakından tanınması amacıyla Kültür Turları kapsamında düzenlenen Çanakkale Turları, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´un talimatıyla yeniden başlatıldı.
Bandırma İlçesi Orhaniye Mahallesi sakinlerinden oluşan 38 kişilik grup ile birlikte Kültür Turu´nun ilk durağı Çanakkale Zaferi´nin kazanıldığı Gelibolu Yarımadası oldu.
Dünya tarihinde kahramanlık destanı olarak yerini alan Çanakkale Zaferi´nin yaşandığı toprakların daha yakından tanınması amacıyla gerçekleştirilen tur kapsamında ilk olarak kahraman Seyit Onbaşı´nın savaşın kaderini değiştirdiği Mecidiye Tabyası ziyaret edildi. Savaşın ruh halini yansıtan Alçıtepe Köyü´nde bulunan Hastane Müzesi ziyaretinden sonra, Şehitler Abide ve Büyük Şehitlik ziyaret edildi. Tur Ertuğrul Koyunda bulunan Yayha Çavuş Şehitliği ve Kuzey Cephesinde bulunan Arıburnu (Anzak Koyunun) Panoromik olarak görülmesi ile devam etti. Son olarak 57. Alay Şehitliği´nin ziyaret edildiği gezi, Mustafa Kemal Atatürk´ün askeri dehasıyla tarihin akışının değiştiği yer olan Conk Bayırı ile son buldu.
Çanakkale Zaferinin yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadası´nda, Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları yıl boyunca periyodik olarak devam edecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı