Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediyesi´nden ?Kitap Günleri? etkinliği

Bandırma Belediyesi´nden ?Kitap Günleri? etkinliği

Bandırma Belediyesi´nin ilçenin kültür ve sanat alanındaki gelişimine yönelik çalışmaları yeni bir etkinlikle devam edecek.

Bandırma Belediyesi´nin ilçenin kültür ve sanat alanındaki gelişimine yönelik çalışmaları yeni bir etkinlikle devam edecek.
Bandırma Kaymakamlığı ile işbirliği içinde, 2-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Bandırma Cumhuriyet Meydanı´nda Bandırma Kitap Günleri gerçekleştiriliyor. Bu etkinlik aynı zamanda Balıkesir Valiliği´nin kısa adı BENGİ olan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi´ne de katkı sağlamayı amaçlıyor.
Bandırma Kitap Günleri ile ilgili bilgi veren Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, gelişmiş toplumlarda kitap okuma oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek, ülkemizin bu alanda bazı sorunlarının olduğunu söyledi. Daha küçüklükten çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırılması gerektiğinin altını çizen Mirza, şunları söyledi: ?Yapılan araştırmalar, kitap okuma alışkanlığı konusunda ülkemizin iyi bir yerde olmadığını gösteriyor. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için çocuklarımız ve gençlerimizden başlayarak kitap okuma oranını arttırmamız gerekiyor. 2-8 Ekim tarihleri arasında ülkemizin en önemli yayınevleri Cumhuriyet Meydanı´ndaki stantlarında Bandırmalı kitapseverlerle buluşacak. Halkımız bu stantlardan indirimli kitap alabilme olanağı bulacak. Ayrıca, tanınmış çok sayıda yazarımız da söyleşi ve imza programlarıyla Bandırmalılarla buluşacak. Tüm halkımızı bu etkinliğe katılmaya ve en güzel dostlarımız olan kitaplarla buluşmaya davet ediyorum.?
Mirza´nın verdiği bilgiye göre, Cumhuriyet Meydanı´na Kitap Günleri etkinliği için 46 adet stant kurulacak. Bu stantlarda yayınevleri ürünlerini sergileyecek ve özel indirimlerle kitap satışı yapacak.
Söyleşi ve imza programlarında da; Ahmet Ümit, Mario Levi, Osman Balcıgil, Murat Güloğlu, Bestami Yazgan, İlber Ortaylı, Hasan Ali Toptaş, Aşkım Kapışmak, Ayşe Kulin, Sunay Akın, Hayati İnanç, İsmail Küçükkaya, Enver Aysever, Cansu Canan Özgen, Umut Güner ve Pelin Çift halkımızla buluşacak. Ayrıca İclal Aydın´ın katılacağı bir şiir programı gerçekleştirilecek.
Bandırma Kitap Günleri programında, ?Kitaba Yolculuk? adıyla yapılacak etkinlikte de, 2 Ekim Pazartesi günü saat 12;30´da İstanbul Yenikapı´dan hareket edecek deniz otobüsünde yolculara ücretsiz kitap dağıtılacak. Yolculuk boyunca yolcularla sohbet edilerek kitap okumanın önemi anlatılacak.
Bandırma Kitap Günleri kapsamında, ortaokul öğrencilerine kumbara dağıtılacak. Çocuklarımız harçlıklarını biriktirerek Bandırma Kitap Günleri´nde indirimli kitap satın alabilecek. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false