Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Belediyesi´ne ait tarlalara ürün ekilecek

Bandırma Belediyesi´ne ait tarlalara ürün ekilecek

Bandırma Belediyesi, ürün karşılığında kiralama yaparak, ihtiyaç sahiplerini sevindirecek.

Bandırma Belediyesi, ürün karşılığında kiralama yaparak, ihtiyaç sahiplerini sevindirecek.
Bandırma Belediyesi ile Doğa Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Kırsal Kalkınma Ortak Hizmet Projesi protokolü imza töreni Doğa Mahallesi´ndeki bir tarlada gerçekleştirildi.
Bandırma Belediyesi´ne ait 662 dönümlük toplamda 21 adet tarla, Doğa Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği´ne, Bandırma Kaymakamlığı onayı ile tahsisi yapıldı.
Bandırma Belediyesi bunun karşılığında ilk yıl ürün karşılığında kiralama yaparak yılsonunda Dernek Bandırma Belediyesi´ne 12 ton nohut, 6 ton fasulye verecek.
Proje başarılı olursa başka mahallelere de yayılarak, ürün çeşitliliği çoğaltılarak devam edecek.
Tarla tahsisi için düzenlenen törende konuşan Doğa Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Doğa Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Pınar, Bandırma Belediyesi´ne geçen arazilerin mahalledeki üretici vatandaşlara tahsisi konusunda yardımcı oldukları için teşekkür etti.
Daha sonra Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun yaptığı konuşmada, Güney Marmara´nın lokomotif şehirlerinin birinde yaşadıklarını söyledi.
Hem tarımda hem hayvancılıkta, hem de sanayide başarılı giden bir şehir olduklarını belirten Başkan Tosun ?Doğa Mahallemizde Büyükşehir yasası ile beraber bütün kırsal mahallelerden belediyemize gelen ciddi şekilde tarım arazileri mevcut. Bu tarım arazileri biz belediye tarım yapamadığımızdan dolayı icar usulü almak isteyenlere veriliyordu. Bu dönemki ihaleleri Doğa Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği ile yapmak istedik. Burada aynı noktada üç tane temel prensip ortaya çıkıyor. Birincisi; derneklerimiz ve kooperatiflerimizin desteklenmesi güçlenmesi, ikincisi; Bandırma Belediyesi´nden derneğe tahsis edilen arazide yine o bölgenin çiftçilerinin çalışarak hem kendilerine ekmek kapısı yaratmaları, hem derneğin ayakta kalması üçüncü olarak ta belediyenin daha önceden kiralayıp tahsil edemediği ürünlerin paralarını ortakçılık yöntemiyle buradan çıkacak ürünlerden alarak bunların paketlenmesi ve ihtiyaç sahipleri vatandaşlara verilmesi. Gerçekten bu proje Türkiye´de ilk yapılan projelerden bir tanesi. Kaymakamlığın izni ile yapılan bu projede çiftçimiz kendi arazisini ekecek, üretecek, hem kendisine kazandıracak hem de aynı şekilde ihtiyaç sahibi birçok insana da belediye eli ile ürünlerini vermiş olacak.? ifadelerini kulandı.
Konuşmaların ardından, Doğa Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Doğa Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı olan Mustafa Pınar ile Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun arasında protokol imzalandı.
Tarlada traktörlerle ilk sürüşü ise, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ile tarla sahipleri yaptı.
Haber: Ahmet Pesen



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli