Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Borsa´sında ?meme kanseri? konferansı

Bandırma Borsa´sında ?meme kanseri? konferansı

Op. Dr. İrgil ve Başaran, ?Meme kanseriyle mücadele ve erken tanı?yı anlattı

Op. Dr. İrgil ve Başaran, ?Meme kanseriyle mücadele ve erken tanı?yı anlattı
Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu´nun düzenlediği ?Meme kanseriyle mücadele ve erken tanı? konferansı gerçekleşti. Borsa salonunda, ?Tabular ve gerçekler? ismi altında verilen konferansa Bursa Omena Cerrahi Merkezi´nden, Op. Dr. Ceyhun İrgil ve Op. Dr. Can Başaran konuşmacı olarak katıldılar.
Konferanstan önce açış konuşmasını yapan Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Buket Boyacı, ?Meme kanseri, biz kadınlarda en sık görülen ve yaklaşık 8 kadından birinin karşılaştığı kanser türüdür. Erken tanı ile tedavisi mümkündür. Toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenlediğimiz konferansımızda iki değerli konuşmacımızın paylaşımları bizler için çok değerli olacak. Kanserden korkmayalım. Farkında olalım. Geç kalmayalım? dedi.
Ardından konuşmalarını yapan Op. Dr. Ceyhun İrgil ve Op. Dr. Can Başaran, dünyada, kadınlarda daha çok tiroit, meme ve deri kanserleri görüldüğüne dikkati çekerken, şunları söylediler:
?Kanserde erken teşhis çok önemlidir. Özellikle tiroit ve meme kanserlerinde erken teşhis çok daha büyük önem taşıyor. Bu kanserler için uygulanan tedavi yöntemleri tüm dünyada son yıllarda çok gelişti. Son dönemlerde dünyada özellikle göğüs kanserinde önemli artış görülüyor.?
Op. Dr. Ceyhun İrgil, ?Ancak göğüs kanserlerinde tedaviye cevap verme oranları da çok iyi, neredeyse yüzde yüze yakın. Meme kanserlerinde de yüzde 95-96 oranında başarı var. Kadınlardaki bilinçlenme arttıkça, toplumdaki bilinçlenme arttıkça kadınların bu tür kanserden zarar görmeleri ve yaşamlarını kaybetmeleri oldukça azaldı. Dünyada meme kanseri riski artmasına rağmen ölümler de gelişen tedavi yöntemlerine paralel şekilde oldukça azaldı? diye konuştu.
25 ve 26. dönem CHP Bursa milletvekili olan İrgil´le aynı dönemde parlamento çatısı altında bulunan Av. Namık Havutça´nın da izlediği konferansın sonunda konuşmacılara plâket verildi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli