Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma böyle konuşma görmedi

Bandırma böyle konuşma görmedi

Komutan Akalp: ?Emret Başkomutanım her 10 Kasım´da hepimiz hepimiz Mustafa Kemal olur sonsuzluğa akarız.?

Komutan Akalp: ?Emret Başkomutanım her 10 Kasım´da hepimiz hepimiz Mustafa Kemal olur sonsuzluğa akarız.?

Bandırma ilçesinde düzenlenen 30 Zafer Bayramı kutlamalarına 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp´in konuşması damga vurdu. Doğaçlama şiirsel bir konuşma gerçekleştiren Akalp, Bandırmalılara duygu dolu anlar yaşattı. Kurtuluş Savaşı süresince yaşanan olayları ve Türk askerinin kahramanca çarpışmasını lirik bir dil kullanarak anlatan Akalp, halkan büyük alkış aldı. Akalp, ?Emret başkomutanım her 30 Ağustos´ta Dumlu Pınar´da vatan olur toprağın yüreğine oluk oluk dolarız. Şehit sancaktar olup kanımızla bayrağa can katarız. Bugün 30 Ağustos 1922 kaplar teninin yüreğini örtemez toprak. Senin bedeninle toprağa kök salar bayrak. Can verdiğin topraktan fışkırır canlar. Can bulur toprak senin canına tutunarak. Emret başkomutanım her 9 Eylül´de çiçek olur İzmir´in dağlarında yeniden açarız. Emret Başkomutanım her 17 Eylül´de son kurşun olup Bandırma´da çelik kanatlarımızla istikbal imzasını, Atatürk imzasını gökyüzüne nakış nakış yazarız. Emret Başkomutanım her 29 Ekim´de Cumhuriyet ışığı olur güneşleri ışıl ışıl yakarız. Emret Başkomutanım her 10 Kasım´da hepimiz hepimiz Mustafa Kemal olur sonsuzluğa akarız. Atılıyorduk ileri hepimizin bir yanı hilal gibi bir göz vardı üstümüzde göklerden Mustafa Kemal gibi savaşırken yaşama anam sütü kadar helal gibi ölüm hem büyüktü hem kolaydı Mustafa Kemal gibi atılıyorduk bir devre tarihten süzülmüş har gibi hepimiz hepimiz Mustafa kemal gibi ? diye konuştu.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törenler şiir ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Bandırma 30 Ağustos kutlamaları Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar´ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı´ndaki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Kaymakam Günhan Yazar, AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda Bandırmalı katıldı.

Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli