Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma-Çakıl Mahallesi ğüzelleşiyor

Bandırma-Çakıl Mahallesi ğüzelleşiyor

Bandırma Belediyesi kırsal mahallelerde iki yıldır sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor.

Bandırma Belediyesi kırsal mahallelerde iki yıldır sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor.
Bugüne kadar hizmet alamamış mahallere Dursun Mirza döneminde hizmet götürülmesiyle dikkat çekiyor.
2014 yerel seçimleriyle birlikte belde statüsünü kaybeden Edincik ve Aksakal ile birlikte köy statüsünü kaybeden 32 köy Bandırma´nın kırsal mahallesi olmuştu. Büyükşehir Yasası ile görev alanı büyüyen ancak gelirleri neredeyse yarı yarıya azalan Bandırma Belediyesi kendi kaynaklarını kendi yaratarak hizmet vermeye devam ediyor.
Bandırma Belediyesi kırsal mahallelerin iç yollarıyla birlikte, mezarlık düzenlemeleri, çocuk parkları ve çevre düzenleme çalışmalarını yapıyor. Talep edilen miktarda çöp konteynırları ve banklar konuyor. Ayrıca merkezde olduğu gibi camilerin çevre düzenlemeleri yapılıyor.
Program dahilinde yürütülen çalışmalarda kırsal mahallelerin büyük bir kısmında çalışmaların tamamlandığını söyleyen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ?Kırsal mahallelerimizde çalışmaya başladığımızda aldığımız ilk tepkiler neden bizim mahalle ilk yapılmıyor? diye olmuştu. Biz de aynı anda 32 mahallemizde çalışmaları başlatmamız imkansız demiştik. Ancak her mahallemize bir şekilde dokunmaya başladık. Çocuk parkları, mezarlıklar, camiler ve iç yollara dokunmaya başlamıştık. Bazı mahallelerimizin altyapı sorunu vardı. Belli bir program dahilin de çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Kirazlı, Doğa, Yeni Yenice ve Çakıl mahallelerimizde çalışıyoruz. Eksik olan mahallelerimizi bir an önce tamamlamak için imkanlarımızı en üst düzeyde kullanıyoruz? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false