Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma camileri Cuma namazına hazır

Bandırma camileri Cuma namazına hazır

Bandırma Belediyesi, 29 Mayıs Cuma Namazı öncesinde camilerde hijyen ve ilaçlama çalışmalarını yerine getirdi.

Bandırma Belediyesi, 29 Mayıs Cuma Namazı öncesinde camilerde hijyen ve ilaçlama çalışmalarını yerine getirdi.
Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında iki ayı aşkın bir süredir ibadete kapalı olan camilerimizde, İçişleri Bakanlığı´nın yayınladığı genelgede 29 Mayıs Cuma günü itibariyle, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınabileceğini belirtildi.
Yapılan düzenlemeyle Cuma namazları avluda, öğle ve ikindi namazları sosyal mesafeyi koruyarak içeride cemaatle kılınabilecek. Vatandaşlar abdestlerini evde alıp, maske ve eldiven takıp, kendi getirdikleri seccade ile cami avlusunda namaz kılabilecek. Bu amaçla uzun süredir ibadete kapalı olan camilerimizde vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için Bandırma Belediyesi ekipleri merkez ve kırsal mahallelerde yürüttükleri hijyen çalışmalarını bitirdi.
Cuma namazıyla yeniden ibadet açılacak camilerimizde de toplum sağlığı için gerekli tüm önlemlerin alındığını söyleyen Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, ?Vatandaşlarımız 29 Mayıs Cuma gününden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı´nın belirlediği namaz vakitlerinde ibadetlerini yapabilmeleri için camilerimizin hem iç hem de dış alanlarını dezenfekte ettik. Vatandaşlardan ricamız, ibadetlerini yerine getirirken hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri. Allah namazlarımızı ibadetlerimizi kabul etsin." dedi.

Haber Menkeszi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı