Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma CHP´de ?Mavi? Liste delege seçimlerinden çekildi

Bandırma CHP´de ?Mavi? Liste delege seçimlerinden çekildi

CHP Bandırma İlçe Örgütü´nde devam eden delege seçimlerinde yarışan iki listeden biri olan mavi liste seçimlerden çekildi.

CHP Bandırma İlçe Örgütü´nde devam eden delege seçimlerinde yarışan iki listeden biri olan mavi liste seçimlerden çekildi.
CHP Bandırma İlçe eski Başkanı Niyazi Yeloğlu, CHP Bandırma İlçe Örgütü´nde, 23 Kasım´da başlayan ve 29 Kasım 2019 tarihinde sona erecek delege seçimlerinde mavi ve beyaz liste olmak üzere 2 listenin yarıştığı seçim sürecini değerlendirdi.
CHP´nin dostluğun, yoldaşlığın aynı zamanda farklılıkların çatısı olarak görülmesi gerektiğini işaret eden Yeloğlu ?Hiçbir partide olmayan parti içi yarışın CHP´de yaşandığının altını çizdi.
Bu durumunun hoşgörü ve zenginlik olarak görülmesini isteyen Yeloğlu, devamında şöyle konuştu: ?Tercihini parti içi bu yarışta farklı gruplarda kullanan arkadaşlarımızın birbirini sevme zorunluluğu yoktur. Fakat parti disiplini ve sosyal demokrasinin temel ilkeleri birbirimize, farklılıklarımıza saygı duymamızı gerektiriyor. Bundan hareketle bir şölen havasında geçmesini arzuladığımız delege seçimlerinde özellikle belediye çalışanları üzerinde yapılan birebir görüşmelerle, sonrasında yine belediye emekçileri ile yapılan toplu görüşmelerle farklı bir boyut kazanmış, belediyenin imkanları ve kamu gücü kullanılmıştır. Bu süreç beraberinde muhtarlarımızla yapılan görüşmelerle devam etmiş, bir takım mahallelerimize destek vermedikleri bir durumda hizmet götürülmeyeceği mesajı net bir şekilde verilmiştir. İş beklentisi ile umut verilen gençlerimiz, evlatlarının belediye yapısı içerisinde bir işe sahip olması için meydanda olan üyeler, aileler ne yazık ki bir tercihe zorlanmış, bir mahalle baskısı ile karşı karşıya kalmışlardır. Belediye bünyesinde görev yapan arkadaşlarımızın özgür iradesine ipotek konulmuş, tercihlerini bağımsız bir şekilde yapmaları ?iş ve aş tehdidi ?´ile ne yazık ki engellenmiştir. Belediye başkanları parti içi mücadeleye saplanıp kalırlarsa asli görevini eksik yaparlar. Belediye başkanlarının belediye kaynaklarını ve kamu gücünü kullanarak parti içi bir gruptan yana olmaları parti içi demokrasiye zarar vermektedir. Elbette belediye başkanları bir adayı destekleyebilir. Fakat şu unutulmamalıdır ki belediye başkanları ilçelerine, kentine hizmet etmek için seçilmiş kişilerdir. Kendilerine oy vermeyen kesimlere de hizmet etmek durumundadırlar. Onların görüşlerini de dikkate almalıdırlar. O nedenle parti içerisindeki bir takım yarışlara, çekişmelere müdahil olmaları, örgütsel birliğimize ve bütünlüğümüze zarar verdiği ortadadır. Kazanan belki beyaz liste olmuştur, fakat diğer renkler birliğimiz, beraberliğimiz, bütünlüğümüz çerçevesinde zarar görmüştür. Bu kongrenin ne yazık ki kaybedeni vardır, ama kazananı yoktur. Bu nedenle mavi liste olarak bu şartlar altında bu delege seçimine devam etmemenin partimize daha yararlı olacağını düşünüyoruz.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı