Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bandırma Denizcilik Fakültesi´nde 120 öğrenci

Bandırma Denizcilik Fakültesi´nde 120 öğrenci

Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Sarı: ?Bandırma ve Erdek körfezlerinde ciddi araştırmaları hedefliyoruz?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ne bağlı Denizcilik Fakültesi, yeni atılımlara hazırlanıyor.
Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Sarı, içinde bulunduğumuz 2016-2017 eğitim-öğretim yılında açtıkları ?Denizcilik İşletmeleri Yönetimi? bölümünde hâlen 60´ı normal eğitim, 60´ı ise ikinci eğitim olmak üzere 120 öğrencinin lisans eğitimi gördüğünü belirtti. Sarı, fakültenin bölümleri arasında bulunan ?Deniz Ulaştırma ve İşletmeleri Mühendisliği?, ?Gemi İnşaatı Mühendisliği? ve ?Gemi Makineleri ve İşletmeleri Mühendisliği? bölümlerini de olanakları elverdiğinde önümüzdeki yıllarda açmayı plânladıklarını açıkladı. YÖK´ten izin aldıkları takdirde önümüzdeki yıl, ?Gemi İnşaatı Mühendisliği? ve ?Gemi Makineleri ve İşletmeleri Mühendisliği? bölümlerini de açmak istediklerini vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Hâlen, fakültemizde açtığımız ilk bölümümüz olan ?Denizcilik İşletmeleri Yönetimi´ bölümünde ağırlıklı şekilde Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinden gelen öğrencilerin yanı sıra Vanlı bir öğrencimiz de eğitim-öğretim görüyor. Şu anda, fakültemizde 5 öğretim üyesi, 8 araştırma görevlisi çalışıyor. Bu yılın ilk yarısında, kadromuza 2-3 öğretim üyesinin daha katılmalarını bekliyoruz. 

Denizcilik fakülteleri artık ülkemizde çok büyük önem kazandı. Sayıları kısa sürede 3´ten, 10´a kadar yükseldi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de fakültemize çok önem veriyor ve destek oluyor. İddialı bir fakülte olmak istiyoruz. Hedefimiz, dünya ölçeğindeki denizcilik fakülteleri ile rekabet edebilmek ve bilim üretmektir. Yeni bir üniversite olmamız nedeniyle bütçemiz şu anda çabuk büyümemiz için engel oluştursa da, rektörümüzün bu desteği göz önüne alınırsa, fakültemizin gelecekte çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum.?
BANDIRMA-ERDEK KÖRFEZLERİNDE ARAŞTIRMA
Amaçlarının yalnız ?gemi adamı? yetiştirmek olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Sarı, şöyle konuştu:
?Fakültemizin amaç ve hedeflerini üç grupta toplayabilirim. Bunlardan biri, meslek insanı yetiştirmektir. İkinci amacımız, denizcilik alanında bilim üretmektir. Üçüncü ve en önemli amaçlarımızdan biri de, yaşadığımızı kente yönelik toplumsal sorumluluk üstlenmektir. Fakültemiz, bu konuda rol model olmak istiyor. Hâlen, ülkemizdeki diğer denizcilik fakülteleri ile iletişim de kuruyoruz. Bunların başlarında Piri Reis Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi geliyor. Bandırma Denizcilik Fakültesi´nin sesini ulusal ve uluslararası platformlarda duyurmayı hedefliyoruz. Bu arada, sosyal sorumluluk projelerimiz arasında, Bandırma ve Erdek körfezlerindeki son durumun araştırılması da var. Örneğin, Erdek Körfezi´ne son yıllarda atılan yapay resifler ne durumda? Bunu da araştıracağız. Kısacası, Bandırma ve Erdek körfezlerinde çok ciddi araştırmalar yapmayı amaçlıyoruz. Tabii, bunun için araştırma gemilerine ve yeni binalara da ihtiyacımız bulunuyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli