Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Devlet Hastanesi´nde organ nakli operasyonu

Bandırma Devlet Hastanesi´nde organ nakli operasyonu

Organ nakli konusunda başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Bandırma Devlet Hastanesi´nde bir organ nakli operasyonu daha gerçekleştirildi.

Bandırma´da ikamet ettiği konutunda beyin kanaması geçiren evli ve 2 çocuk babası 60 yaşındaki erkek hasta M.E.´nin organları 4 hastaya umut oldu.
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, bundan 4 gün önce ikamet ettiği konutunda beyin kanaması geçirerek hastanelerinin yoğun bakım ünitesine tedavi amaçlı getirilen 60 yaşındaki M.E isimli erkek hastanın sabaha karşı yapılan son tetkiklerde beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, akabinde hastane organ nakil koordinatörlüğümüz aileyi organ bağışı konusunda bilgilendirmiş ve aile organ bağışı yapmaya karar vermiştir. Hiç vakit kaybetmeden Bursa Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğüyle iletişime geçilmiş, hastanın gerekli tıbbi bilgileri iletilmiştir. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra hastanın karaciğerlerinin Bursa Acıbadem Hastanesinde, sağ böbreğinin Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, kornealarının Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde organ bekleyen hastalara ulaştırılacağını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli