Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Devlet Hastanesine İspanya´dan ödül geldi

Bandırma Devlet Hastanesine İspanya´dan ödül geldi

Her geçen gün yaptıkları çalışmalarla dikkatleri çeken Bandırma Devlet Hastanesi´ne, İspanya´nın Valensiya kentinde 6 Seviye Dijital Hastane Sertifikası verildi.

Her geçen gün yaptıkları çalışmalarla dikkatleri çeken Bandırma Devlet Hastanesi´ne, İspanya´nın Valensiya kentinde 6 Seviye Dijital Hastane Sertifikası verildi.
Hastane adına ödülü almak üzere İspanya´ya giden Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Uz.Dr.Muzaffer Şenveli´nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ?20-21 Mart tarihlerinde Antalya Belekte düzenlenen ve HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) 2015 EMRAM (Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) Türkiye Eğitim Konferansı ve Fuarında hastanemiz Türkiye´den 6 hastane ile birlikte ?Stage 6? seviye, yani ?dijital kağıtsız hastane? ödülünü almaya hak kazandı.? dedi.
Şenveli, devamında şöyle konuştu: ?Bizlerin bu yöndeki yaptığı çalışmalarla ilgili olarak Eylül ayı içerisinde, HIMSS Avrupa Türkiye Direktörlerince yerinde yapılan incelemeler sonucunda ise , Bandırma Devlet Hastanesi ve Tirebolu Devlet Hastanesinin de aralarında bulunduğu, Avrupa´dan üç hastaneye Seviye 6 Dijital Hastane Sertifikası verilmek üzere davet edildi. Bu yıl altıncısı yapılan HIMSS Avrupa CIO Zirvesi´ne Avrupa´nın önde gelen bilişim teknolojileri ve sağlık bilişimi yöneticilerini bir araya geldi. İspanya´nın Valensiya kentinde yapıldı. Zirvede sağlık bilişimi sektöründeki son gelişmeler ele alındı. Katılımcılar ile birlikte bizlerde, etkinlik kapsamında sağlık bilgi teknolojileri konusunda Avrupa´nın en iyi uygulama örneklerini görme fırsatı yakaladık. Türkiye´ den ise Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü ve Bilişim Uzmanı Serkan Atagün katıldı. Zirve kapsamında Türkiye´den Bandırma Devlet Hastanemize ve Tirebolu Devlet Hastanesine Seviye 6 Dijital Hastane Sertifikası verildi. Bu hastaneler Eylül ayında yapılan yerinde değerlendirme sonucuna göre bu sertifikayı almaya hak kazanmıştı. Zirve, Seviye 6 belgesine sahip La Fe Hastanesi ve Seviye 7 olarak hizmet veren Denia Hastanesi ziyaretiyle sona erdi.? Diye konuştu.
Bu alandaki çalışmaların aynı özveriyle devam edeceğini belirten Şenveli, ?Şimdiki hedefimiz Stage 7´yi almaktır. Bu hedefimize de ulaşmak için tüm ekiplerimizle elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.? diyerek sözlerine ekledi
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false