Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma duman altı yetkililerden tık yok!

Bandırma duman altı yetkililerden tık yok!

Bandırma kent merkeziyle adeta iç içe olan Çelebi Limanı´nda, ithal edilen tarım ürünlerinin kuru yük gemilerinden tahliye çalışmalarında uygulanan dökme uygulama sistemiyle, TMO silolarından tahmil-tahliye sırasında meydana gelen ilaçlı toz tabakası çevr

Bandırma kent merkeziyle adeta iç içe olan Çelebi Limanı´nda, ithal edilen tarım ürünlerinin kuru yük gemilerinden tahliye çalışmalarında uygulanan dökme uygulama sistemiyle, TMO silolarından tahmil-tahliye sırasında meydana gelen ilaçlı toz tabakası çevreyi kirletmeye devam ediyor.
Çelebi Limanı´nda bu gelişmeler yaşanırken bu kez Eti Maden iskelesinde, bor madeninin dökme şeklinde gerçekleştirilen yükleme çalışmalarıyla havaya karışan zararlı tozlar nedeniyle de çevre kirliliği Bandırma´da daha büyük boyuta ulaşıyor.
Çok kirletici ve solunum hastalıklarına neden olan ilaçlı tarım ürünlerinden çıkan tozlar ile bor madeni tozları rüzgârın poyrazdan esmesi sırasında Ziraat Bahçesi istikametiyle Paşa Konak, Yeni Mahalle ve Ayyıldız Mahallesi istikametini etkisi altına alırken rüzgârın Güneyden ve Güney Batıdan esmesi halinde de şehir merkezi istikametine giderek çevre kirliliğine neden olmayı sürdürüyor.
Daha önceki günlerde olduğu gibi 3 Mayıs Pazar günü, rüzgârın güney batıdan esmesi sırasında limandan kalkan tozlara fabrika bacalarından çıkan yoğun dumanın da karışmasıyla Bandırma şehir merkezi adeta duman altı oldu.
Ancak sokağa çıkma yasağı nedeniyle herkesin evde olmasının şans olduğunu telefonla bildiren bir vatandaş, sağlığımız böyle mi korunacak hala böyle gelmiş böyle gidecek mi? sözleriyle feryat etti.
Avrupa ülkesi limanlarında tarım ve maden ürünlerinin tahmil-tahliye işlemlerinin dökme şeklinde mi yapılıyor? Sorusunun yetkililerce araştırılmasını isteyen vatandaşlar, ?Kömür yakan apartmanlara bile filtre takma zorunluluğu getirilmişken fabrikalara, toz yayan depolara yok mu? Bizim limanımızdan hem buğday arpa gibi tarım ürünleri hem bor ve pirit külü gibi maddeler dökme şeklinde yapılıyor. Daha önce pirit külü kuru halde yüklenirken bayağı toz çıkıyordu ama son gördüğümüzde sanıyoruz ki ıslatılmış olabilir toz bulutuna tanık olmadık. Demek ki istenirse önlem alınabiliniyormuş.? diye konuştular.
Haber: Erdem Özcan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı