Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Esnaf Kefalet mali kongresini yaptı

Bandırma Esnaf Kefalet mali kongresini yaptı

S.S. Bandırmka Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 62. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

S.S. Bandırmka Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 62. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.
Pehlivanlar Düğün Salonu´nda yapılan kongrenin Divan Başkanlığını Balıkesir 4. Bölge Birliği Başkanı Erol Ayvaz yaptı.
Geride bırakılan yılın hesabını vermek üzere S.S. Bandırma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler kürsüye gelerek faaliyet raporunu okudu.
Güler konuşmasında şunları dile getirdi: ?2016 yılında yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi, dövizdeki hareketlilik, petrol fiyatlarındaki artış, etrafımızda savaştan oluşan ateş çemberi, terörle birlikte tırmanan gerilim, ekonomik hayatımızda olumsuzluklara sebebiyet vermiş olup, bu da maalesef esnaf ve sanatkarlarımıza yansımıştır. Dileğimiz bu girdaptan bir an önce çıkmak ve huzur içinde yaşamaktır. Herşeye rağmen bilmekteyiz ki, millet olarak bu sıkıntıları hep birlikte aşacak güçte, iradeye sahip milletimiz vardır, Yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozulmasın? dedi.´
2016 yılında 347 ortağa 13 milyon 152 bin 500.00 lira işletme kredisi, 172 ortağa 3 milyon 573 bin 000.00 lira Merkez Birliği´nin sıfır faizli kredi kullandırıldığına dikkat çeken Başkan Gürel, ?Yılsonu plasman bakiyemiz 23 milyon 700 bin 000.00 lira, 2016 yılısonu itibariyle takipteki alacağımız 179.664.91 lira olup takipteki ortak sayımız 42 kişidir? diyerek konuşmasını noktaladı.
Mali kongrede söz verilen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza S.S. Bandırma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin güçlü ve köklü bir kooperatif olduğuna vurgu yapıp şöyle konuştu: ?Esnaf dostu bir başkan ve belediyeyiz. Bende esnaflıktan geldim. Esnaflık zordur, dükkana hapsolursunuz, hatta tuvalete bile gidemezsiniz, esnaflık zor bir zanaat. Bizlerin olduğu gibi, ülkemizin her şeyden çok birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Bu günlerde her şeyden çok birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Ekonomi kötü, bunu hiçbirimiz istemiyoruz. İstiyoruz ki bu ülkede insanlar mutlu ve mesut yaşasınlar. Devlet desteği ile kooperatif desteğiyle ucuz kredi kullansınlar. Ve yeni yatırımlar yaparak istihdam yaratsınlar, iş sahaları açsınlar.?
Kongre sonunda kooperatif çalışanlarından emekliye ayrılan, Kemal Kolaç´a 33 yıllık hizmeti nedeniyle Başkan Dursun Mirza ve Niyazi Güler tarafından bir plaket verildi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu