Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma Esnaf Sanatkârlar Kooperatifi Başkanı Güler: ?Gemi karaya oturdu?

Bandırma Esnaf Sanatkârlar Kooperatifi Başkanı Güler: ?Gemi karaya oturdu?

Bandırma Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Güler, ?Esnafın işleri çok durgun. Piyasalarda istikrar yok ? dedi.

Bandırma Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Güler, ?Esnafın işleri çok durgun. Piyasalarda istikrar yok ? dedi.
Esnafın, kooperatiflerinden kredi taleplerinin son dönemde çok arttığına dikkati çeken Güler, şunları söyledi:
?Kooperatif olarak üyelerimize verdiğimiz kredi için hâlen sadece yüzde 5 faiz uygulanıyor. Banka faiz kredilerin yüzde 50´lere dayandığı bir dönemde bizim uyguladığımız yüzde 5´lik faizin düşüklüğü ortadadır. Birinci grupta yer alan bir kooperatif olarak, kişi başına 200 bin lira kredi verebiliyoruz ve bu krediyi 5 yıla yayarak ödeme imkânı tanıyoruz. Son dönemde devletten, üyelerimize verilmek üzere 3 milyon lira istediysek de ancak 500 bin lira geldi.?
Bu yıl şu ana kadar 3,5 milyon liralık plasmanları bulunduğuna işaret eden Güler, şöyle konuştu:
?Kredi talebinin fazlalığı nedeniyle toplam kredimizi 800 bin liraya düşürdük. Çok temiz esnafımız var. Bu nedenle kredi takip oranımız ortalama %4´ler düzeyinde kalıyor.?
MESLEKLER ERİYOR
Eskiden Bursa?ya bağlı olarak hizmet veren kooperatiflerin artık Balıkesir´e bağlandığını vurgulayan Güler, şu değerlendirmelerde bulundu:
?Sanayicilerimiz, ekonomideki dalgalamalar nedeniyle zor durumda. Terzilik, ayakkabıcılık ve mobilyacılık bitti. Esnaf, günü kurtararak ayakta kalmaya çalışıyor. Şu anda gemi, karaya oturdu. Ancak bu ekonomik dalgalanmanın geçici olduğuna inanıyorum.?
SAYGIN BİR KOOPERATİFİZ
Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi´nin, ülke düzeyinde çok saygın bir konumda bulunduğunu altını çizen kooperatif başkanı Niyazi Güler, şunları söyledi:
?Ülkemizde bine yakın kooperatif arasında özel bir yerimiz var. Yaklaşık 5 yıl önce ülke düzeyinde yapılan başarılı kooperatifler sıralamasında 26´ıncı sırada yer aldık. Bu konumumuzla gurur duyuyoruz. Bu başarı, kooperatifimiz bünyesinde emek veren tüm personelimiz ve üyelerimizdir.? Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli