Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Esnaf ve Sanatkârları Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler:

Bandırma Esnaf ve Sanatkârları Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler:

?2018 yılının ikinci bölümünde çok zorlandık?

Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, ?Kooperatifimiz açısından 2018 yılının son 6 ayı çok zor geçti? dedi. Devletin, kooperatiflerine son olarak gönderdiği plasmanın 43 milyon 300 bin lira olduğunu belirten Güler, şu düşüncelere yer verdi:
?Geçtiğimiz yılın ikinci bölümünde oldukça zorluk çektik. Buna rağmen üyelerimize kişi başına 200 bin liraya kadar kredi verdik. Ama artık düzlüğe çıktık. Bu yıl da aynı miktarda kredi vereceğimizi düşünüyorum. Üyelerimize verdiğimiz kredinin faiz oranı sadece % 5. Bankaların % 40-50 oranında faiz aldıkları düşünülürse kredi desteğimizin önemi ortaya çıkar.?
BANDIRMA´YA ARTIK CİDDİ HİZMET BEKLİYOR
Güler, 31 Mart 2019´da yapılacak yerel seçimlerle ilgili düşüncelerini de şöyle açıkladı:
?Bandırma Belediyesi veya Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olsun, göreve kim gelirse gelsin artık Bandırma´ya ciddi hizmetler bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde gittiğim Kayseri´ye imrendim. Her sokağını karış karış gezdim. Bir de Bandırma´ya bakıyorum, köye dönüştük. Eskiden biz, Balıkesir´e ?köy´ diyorduk. Şimdi biz köy olduk. İşte Cinçukuru´nun durumu. Köpeklerin ini durumuna geldi. Yıllardır otopark olarak kullanılmaktan başka işe yaramıyor. Çarşı içindeki dükkânların kiraları çok yüksek. Cinçukuru´na, belediye tarafından 200-300 dükkân yapılsa kötü mü olur? En azından çarşı içindeki dükkân kiraları düşer. Livatya´yı yeniden, bir an önce düzenlemeli, Bandırma´yı, denizi olduğu halde denize girilemeyen bir kent olmaktan kurtarmalıyız. Eski devlet hastanesinin bulunduğu bölge yıllardır atıl durumda kaldı. İstanbul deniz otobüslerinin karşısında, otopark olarak kullanılan alan neden Bandırma için değerlendirilmez? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, artık Bandırma´ya çarpık bakış açısını değiştirmeli. 31 Mart´ta göreve kim seçilirse seçilsin, bizim kooperatif olarak, Bandırma´nın çıkarları konusundaki desteğimiz sürecektir.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli