Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma esnafından çağrı: Ödenek en az 2 ay uzatılsın

Bandırma esnafından çağrı: Ödenek en az 2 ay uzatılsın

Kısa Çalışma Ödeneği´nin sonra erdirilmesi küçük esnafı da etkileyecek.

Kısa Çalışma Ödeneği´nin sonra erdirilmesi küçük esnafı da etkileyecek.
Bandırma´da bulunan 6 bine yakın esnaf, yanında çalıştırdığı kişiler için bu ödenekten faydalanıyordu.
Kısa Çalışma Ödeneği´nin 31 Mart´ta kaldırılacak olması işverenlerin yanı sıra küçük esnafı da etkiledi. Korona virüs salgınında dükkânları kapanan, sokağa çıkma yasaklarıyla satışları düşen esnafa bir darbe de Kısa Çalışma Ödeneği´nin 31 Mart tarihinde sona ereceğinin açıklanmasıyla geldi.
Bandırma Tuhafiyeciler Manifaturacılar ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Gemici, Kısa Çalışma Ödeneği´nden birçok esnafın yararlandığını hatırlattı. Bandırma´da yaklaşık 6 bin civarı esnaf bulunduğunu ifade eden Gemici, ödeneğin esnafa bir nebze de olsa nefes aldırdığını ve ödeneğin en az 2 ay daha uzatılması gerektiğine dikkat çekti.
Gemici, ?Çarşıda bulunan esnafın yanında 1 ila 10 kişi arasında çalışan var. Bunların çoğu Kısa Çalışma Ödeneği´nden faydalanıyordu. Küçük esnafın yanında çalışan onlarca insan var. Salgın hala devam ediyor. Esnafımızın cirosu salgın öncesine göre ciddi şekilde düştü. Bu ortamda zaten işler kötüyken Kısa Çalışma Ödeneği´nin sona erdirilmesi esnafı daha da zor bir duruma sokacak. Biz esnaf olarak Kısa Çalışma Ödeneği´nin ez az 2 ay daha uzatılmasını bekliyoruz. Bu ödenek küçük esnafa nefes aldırıyordu.? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli