Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Festivali başladı

Bandırma Festivali başladı

Festival açılışı ve konserine Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da katıldı

28. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali başladı. Festivalin kortej yürüyüşüne CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm ve Namık Havutça´nın yanı sıra Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da katıldı.
Akşam ise Barış Manço Kültür Merkezi´nde, önce, ?Bozulan doğal dengenin yaşamımızdan çaldığı güzellikler? konulu kısa film yarışmasında derece alanlara ödülleri verildi. Film yarışmasının seçici kurulunu oluşturan yönetmen Tunç Başaran, tanınmış sinema oyuncusu Selma Güneri, yönetmen Feyzi Tuna, sinema oyuncuları Ahmet Mekin ve Erol Tezeren´in yanı sıra Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma´nın kardeş kenti Bolu Kıbrısçık´ın belediye başkanı Doğan Dağ ve CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki´nin de hazır bulunduğu ödül töreni gerçekleştirildi. 8S. 5´de
Kısa film yarışmasında birinciliği ?Söz verdim? isimli filmiyle kazanan Yaren Aydoğdu´ya 10 bin lira ödül verildi. ?Ödev? isimli yapıtıyla mansiyon ödülünün sahibi olan Harun Sağlam ve ?habitatsız? isimli filmiyle seçici kurul özel ödülünü elde eden Burak Varlık da 500´er lira ödül aldılar.
Ardından, ülkemizin ve dünyanın tanınmış tenorları arasında yer alan Hakan Aysev, unutulmaz bir konser verdi. Aysev, konserini ?İzmir Marşı? ile tamamladı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma Festivali başladı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli